Пиянските скандали в тимовете от Южна Америка разтресоха и Еквадор


Пиянските скандали в тимовете от Южна Америка разтресоха и Еквадор
Снимка: Gulliver/GettyImages

1549 0

Петима футболисти от националния отбор на Еквадор са били отстранени от тима до второ нареждане от футболната федерация в страната. Причината е, че играчите са нарушили правилата на националния селекционер преди мача с Аржентина в световните квалификации за Мондиал 2018.

Енер Валенсия, Джеферсон Орехуела, Роберт Арболеда, Габриел Кортес и Жоао Плата са обвинени в неспазване на правилата, след като са напуснали лагера на тима и са се прибрали в 02:20 през нощта. По-късно същия ден те загубиха мача с Аржентина с 3:1, който беше без значение за тях.

"Най-удобно би било да скръстим ръце и да не направим нищо. Сега е моментът да обърнем страницата и да работим, защото бъдещето ще ни даде смисъл. Искам да имам спокойна съвест, че съм оставил добра основа за бъдещето", каза президентът на еквадорската федерация Карлос Виясис.

По-рано тази седмица съпругата на чилийския вратар Клаудио Браво обвини част от съотборниците му в пиянски издънки, заради които родината им няма да играе на Световното първенство догодина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички