Петте най-очаквани трансфера за 2016 г.


Петте най-очаквани трансфера за 2016 г.

7373 0

Един месец остава до отварянето на зимния трансферен прозорец в Европа, през който се очаква да бъдат сключени огромни сделки. "Советский спорт" събра най-важните пет от тях, като очакванията са, че те ще се случат през 2016 г., но дали през зимата, или през лятото... времето ще покаже.

Хари Кейн, Тотнъм

Претенденти: Манчестър Юнайтед, Челси

Стойност на играча: 17,5 млн. паунда

Кейн е най-ефективният нападател през текущата календарна година във Висшата лига (25 гола). Той откри головата си сметка с дубъл във вратата на Челси на 1 януари, благодарение на който "шпорите" спечелиха дербито с 5:3.

В последния мач във Висшата лига двата лондонски отбора се срещнаха на "Уайт Харт Лейн", като в състава на "сините" нападател бе Еден Азар. Диего Коща бе на пейката по решение на Жозе Моуриньо ( причината е, че бразилецът действа лошо без топката и не чете играта), а другият нападател, Радамел Фалкао, изглеждаше, че никога няма да се върне към предишното си ниво. Според слуховете, Челси ще разтрогне с колумбиеца през януари. Като цяло, в този сценарий нападател на Челси няма да им е излишен.

Джейми Варди, Лестър

Претенденти: Челси

Стойност: 4,2 млн. паунда

Стокбридж, Халифакс Таун, Флитууд Таун - това са предишните клубове на 28-годишния напдател на Лестър Варди. Въпреки това, през настоящия сезон варди събуди уважение към себе си с рекорда си този сезон по отбелязани голове поред във Висшата лига.

Лестър, според слуховете, е готов да се раздели с нападателя срещу 30 милиона паунда. Първи сред всички претенденти за него, е Челси. Лондончани общо имат само три гола повече от реализираните от Варди досега във Висшата лига.

Кристиано Роналдо, Реал Мадрид

Претенденти: Манчестър Юнайтед, ПСЖ

Цена според Transfermarkt: 77 млн.

Реал се люлее през настоящия сезон. След съкрушителното поражение от Барселона се говори, че звездата на отбора Кристиано Роналдо е поставил условие на клуба: или той, или Бенитес. Флорентино Перес бързо отрече всички спекулации, но съмнението остана.

В същото време долетяха слухове, че сър Алекс Фъргюсън се е опитал да убеди играча да се върне в Манчестър Юнайтед. Ако не се подаде на носталгичното чувство, звездата може да се опре на парите: ПСЖ се е подготвил с торба пари, чиято стойност е около 120 милиона евро. Плюс заплатата на португакеца.

Миралем Пянич, Рома

Претенденти: Барселона, Реал Мадрид

Трансферна стойност: 21 млн. паунда

Пянич нарече интереса от страна на Барселона, която според слуховете, е готова да плати за него 40 млн. евро, обичайна вестникарска история. Скоро след това изданието "Марка" съобщи, че Реал също иска босненеца. Халфът не коментира новия интерес от страна на топ клуб. Може би, той като дете е предпочитал "белите"?

През настоящия сезон Миралем направи вече пет асистенции. И още шест пъти вкара сам.

Андрей Крамарич, Лестър

Претенденти: Ювентус, Интер, Милан

Стойност: 5,6 млн. паунда

Ако има някой, който не се радва на успехите на Варди, то това е съотборникът му Андрей Крамарич. Заради англичанина нападателят изигра през настоящия сезон едва 12 минути. А през януари Лестър плати на Риека за хърватина сериозната сума от 7,5 млн. евро.

Впрочем, както съобщава "Sky Sport", футболистът е желан от три именити италиански клуба - шампионът Ювентус, както и Милан и Интер. Така че Крамарич ще има отличен шанс да рестартира кариерата си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички