Пеле също ще присъства на жребия за Мондиал 2018


Пеле също ще присъства на жребия за Мондиал 2018
Снимка: Getty Images/Guliver

1207 0

Легендарният бразилец Пеле ще посети Москва, за да присъства на тегленето на жребия за финалната част на Мондиал 2018. Това съобщи генералният директор на Организационния комитет по подготовка и провеждане на Световното първенство в Русия Алексей Сорокин.

"Очакваме множество делегации и именити гости. Един от тях ще бъде легендата Пеле, ще се радваме да го посрещнем, както и останалите гости на жребия", каза Сорокин. Жребият за Мондиала ще се тегли в петък от 17:00 часа българско време.

ФИФА вече обяви имената на световните звезди, които ще участват в тържествената церемония. Водещи на събитието ще бъдат Гари Линекер и руската журналистка Мария Командная. Техни асистенти ще са Лоран Блан, Гордън Бенкс, Фабио Канаваро, Кафу, Диего Марадона, Карлес Пуйол и Диего Форлан. Мирослав Клозе пък ще представи купата, която ще получи победителят на Мондиал 2018. Всички те са представители на осемте страни, които са печелили световни шампионати. Най-добрият реализатор в историята на световните шампионати (16 гола) ще изнесе купата на сцената в двореца Кремъл. В хода на финалния жребий за Мондиал 2018 отборите ще бъдат разпределени в осем групи. Шампионатът на планетата ще се проведе в периода 14 юни - 15 юли, мачовете ще се играят в Москва, Калининград, Санкт Петербург, Волгоград, Казан, Нижни Новгород, Самара, Саранск, Ростов на Дон, Сочи и Екатеринбург. Общият награден фонд на Световното първенство ще бъде 400 млн. долара.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички