Отборите, които още този месец може да се класират за Евро 2020


Отборите, които още този месец може да се класират за Евро 2020
Снимка: Getty Images/Gulliver

2361 0

След настоящата пауза за националните отбори, остава още една - през ноември, през които ще станат ясни голяма част от отборите, които ще се класират на Европейското първенство през 2020 година.  В четвъртък вечер Белгия се превърна в първия отбор, който се класира, а кои са останалите, които може да ги последват още този месец, вижте в следващите редове:

Група А: Англия

С 4 победи от 4 двубоя "Трите лъва" имат 100% успеваемост и още днес може да се класират на турнира, ако победят Чехия като гост. Ако не успеят, то следващият им шанс е в понеделник, когато гостуват в София на националния ни отбор.

Група B: Украйна

Украинците са лидер в своята група и може да си осигурят класиране при победа днес срещу Литва или поне равенство срещу Португалия в понеделник. Литва е на последното място, докато португалците са втори, но с 5 точки по-малко от лидера.

Група F: Испания

6 победи в 6 двубоя поставя испанците в повече от изгодна позиция. Възпитаниците на Робърт Морено може да затвърдят лидерската си позиция, ако този месец победят Норвегия и Швеция.

Група J: Италия

След като пропусна Световното първенство в Русия, отборът няма право на повече такива "изненади". Още този месец може да успокоят своите фенове, ако вземат 4 точки от двубоите срещу Гърция и Лихтенщайн.

Под въпрос: Групи C, D, E, G и H

В тези групи все още има много въпросително. В група C Германия, Холандия и Северна Ирландия имат равен брой точки - 12, но ирландците имат мач повече от съперниците си. В група D Ирландия, Дания и Швейцария се борят за първите две позиции. В група E Хърватия води с 13 точки, следвана от Словакия, но и Унгария и Уелс имат известни шансове все още. Полша води в група G, а Словения и Австрия към този момент са основните претенденти за второто място. В последната група Турция и Франция делят общ брой точки и към този момент имат най-голям шанс. Исландия обаче също не е никак за подценяване.

Междувременно стана ясно, че български съдии са получили престижен наряд и ще водят мач от евроквалификациите. Ето кой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички