Отбор с постижението на Лудогорец е печелил Лига Европа


Отбор с постижението на Лудогорец е печелил Лига Европа

2112 0

Лудогорец стана едва четвъртият тим в историята на Шампионска лига, който излиза от групата с три спечелени точки. И само вторият, който го прави с три равенства.

Първият и по двата показателя е Атлетико (Мадрид) през сезон 2009/2010 г. Испанците се падат в една група с Челси, Порто и АПОЕЛ (Кипър). И правят 0:0 и 1:1 с кипърците и вземат 2:2 от Челси у дома. Напред ги праща единствено голът на чужд терен. В Лига Европа обаче нямат спиране. На 1/16-финал отстраняват Галатасарай след 2:1 и 1:1. След това правят 0:0 и 2:2 със Спортинг (Лисабон) и отново продължават заради головете на чужд терен. По абсолютно същия начин се справят и с Валенсия на 1/4-финала, пише "24 часа". След което бият 1:0 Ливърпул в Мадрид, а в 102-ата минута в Англия Диего Форлан вкарва за 1:2 и така за четвърти път сработва правилото за голове на чужд терен.

На 12 май в Хамбург Диего Форлан вкарва и двата гола за победата с 2:1 над Фулъм след продължения. И испанците печелят трофея след слабия старт в Шампионската лига.

Фулъм пък започва похода си към финала от София, като елиминира ЦСКА в пресевките преди груповата фаза. Вторият отбор, който излиза с три точки от групата, но след победа, е Виктория (Пилзен) през сезон 2013/2014 г. Чехите достигат до 1/8-финал на Лига Европа, където са спрени от Лион с 1:4 и 2:1.

Трите точки обаче носят късмет на Шахтьор (Донецк) през миналия сезон в евротурнирите. Украинците също завършват групата с три точки от една победа. Те се класират пред Малмьо и след Реал Мадрид и Пари Сен Жермен в Шампионската лига. След това Шахтьор започва във втория по сила турнир, като елиминира Шалке 04 след 0:0 и 3:0. Следващият им съперник е белгийският Андерлехт и украинците продължават след победи с 3:1 и 1:0. След това надвиват португалския Брага с 2:1 и 4:0, за да отстъпят пред бъдещия носител на трофея Севиля след 2:2 и 1:3.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички