Наредиха Стоичков в топ 100 на най-великите футболисти за всички времена


Наредиха Стоичков в топ 100 на най-великите футболисти за всички времена
Снимка: Getty Images/Guliver

11260 0

Популярното британско издание "Four Four Two" добави Христо Стоичков в класацията си "100-те най-велики футболисти за всички времена". Камата, който спечели всичко възможно с Барселона, а освен това класира България на 4-о място на Мондиал 1994, е класиран на 89-о място, изпреварвайки играчи като Роберто Карлос, Златан Ибрахимович, Неймар и други, които останаха зад него.

Всеобщото мнение е, че носителят на Златната топка за 1994 година трябва да е още по-напред в класацията, но за пореден път световно издание признава Камата за един от най-великите в историята. Ето и какво пише изданието за българския футболист:

"Пробивен нападател, абсолютно непредвидим за съперника, Стоичков беше стълб в "Дрийм Тийм"-а на Йохан Кройф в Барселона - отбор, спечелил 4 титли на Испания и първата в историята на клуба Шампионска лига.

Българинът беше известен със своята импровизация на терена и горещия си темперамент (може да се сетите защо Кройф толкова го харесва). Перфектният му дрибъл беше акомпаниран от умението му да "хваща" вратарите неподготвени с мощни удари с левия крак от немислими дистанции.

Стоичков играеше по подобен начин и за националния отбор, а най-значимият му успех е на Мондиал 1993. Той отбеляза 6 гола и прати България в полуфиналите, а освен това спечели и голмайсторския приз.

Безспорно обаче един от най-открояващите се моменти в кариерата му е сезон 1993/94, когато с Ромарио (с когото не се разбират особено) бележат 54 гола по пътя към 4-тата титла в Ла Лига - едно от най-великите атакуващи партньорства в историята", завършват материала си от "Four Four Two".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички