Най-гръмките трансфери по време на Световното първенство по футбол


Най-гръмките трансфери по време на Световното първенство по футбол
Снимка: Guliver/GettyImages

1817 0

Световното първенство по футбол приключи и вече всички погледи са насочение към трансферния пазар. Очаква се след Мондиала да има големи трансфери, най-вече на футболисти, които блестяха в Русия. 

Едно от най-спряганите имена е това на Еден Азар, който в спряган за Реал Мадрид, но от Челси няма да го пуснат лесно. Докато очакваме обаче някой удар на трансферния пазар, може да си припомним най-големите трансфери по време на Световното първенство по футбол 2018.

Кристиано Роналдо

Португалецът намекна за напускането от Реал Мадрид още след спечелената трета поредна титла от Шампионска лига. Още тогава се появи името на Ювентус като негов следващ отбор и това се потвърди. В понеделник Роналдо бе официално представен за играч на "бианконерите". Договорът му е за 4 години с годишна заплата от 30 млн. евро, а очакванията на феновете на Юве са да помогне за Шампионска лига. 

Джанлуиджи Буфон

След 17 години прекарани в Ювентус, легендарният вратара напусна отбора. Мнозина очакваха той дори да прекрата кариерата си  и да не играе в друг клуб. Това обаче не се случи и Буфон подписа с Пари Сен Жермен. Въпреки че е на 40 години, той няма намерение да намали темпото и все още иска да играе на топ ниво. Той дори дебютира за клуба в контрола, завършила със загуба 4:2. 

Рияд Марез

Този трансфер се очаква от половин година. Марез и Манчестър Сити се искат взаимно още от зимата, но тогава Лестър не пуснаха играча си при "гражданите". Това лято обаче нямаше никакви разминавания и Марез направи мечтания трансфер. 27-годишният футболист подписа 5-годишен контракт с шампиона на Висшата лига и въпреки че точната цена по трансфера не бе обявена, според британските медии „гражданите“ са платили на Лестър рекордните за клуба 60 милиона паунда.

Тома Лемар

Атлетико Мадрид реализира един от големите летни трансфери в Европа, подсилвайки състава си с атакуващия полузащитник на Монако Тома Лемар. Според френските медии, Атлетико е платил между 60 и 65 млн. евро за 22-годишния си футболист и ще получи значителна сума при следваща продажба на Лемар.

Жоржиньо

Италианският национал Жоржиньо премина английския Челси, подписвайки 5-годишен контракт с клуба. Според информациите в британската преса лондончани са платили на Наполи сумата от 50 милиона паунда, която може да нарасне с още 7 милиона под формата на бонуси. На Стамфорд Бридж 26-годишният полузащитник ще работи отново с Маурицио Сари, който по-рано днес официално стана новият мениджър на клуба. Жоржиньо бе една от големите трансферни цели на шампиона на Англия Манчестър Сити, като в последните месеци бе считан за сигурно ново попълнение на „Етихад“. В крайна сметка възможността отново да работи под ръководството на Маурицио Сари е повлияла на халфа да избере офертата на лондончани.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички