Наградата Златна топка при супер талантите е още по-оспорвана


Наградата Златна топка при супер талантите е още по-оспорвана
Снимка: Getty Images/Gulliver

1173 0

Тримата финалисти за наградата "Golden Boy" вече са ясни и това са Килиан Мбапе от ПСЖ, Османи Дембеле от Барселона и Габриел Жезус от Манчестър Сити са тримата, които ще си оспорват отличието. Наградата се дава на най-добрия млад талант във футбола, като се смята за еквивалент на престижното отличие Златна топка.

Италианското издание "Tuttosport" обяви 24-ма кандидати за наградата, а в последния кръг отпаднаха Кристиан Пулишич от Борусия Дортмунд и Маркъс Рашфорд от Манчестър Юнайтед.

Фаворит за отличието е нападателят на ПСЖ. Младият френски национал осъществи трансфер в тима през лятото, след като миналия сезон бе в Монако, като помогна на тима да стигне 1/2-финалите в Шампионска лига и да спечели титлата в Лига 1.

Сънародникът му Дембеле вече е играч на Барселона, като каталунците броиха за него 105 милиона на Борусия през лятото. Той бе взет на "Камп Ноу" за заместник на Неймар, но получи контузия, като се очаква да се завърне в игра в началото на 2018 година.

Финалната тройка се допълва от новата перла на Манчестър Сити. Жезус вече играе наравно със Серхио Агуеро, като Гуардиола му гласува голямо доверие, а бразилецът се отплаща от началото на сезона с 6 гола в 7 мача.

Победителят ще бъде обявен на 23 октомври. Миналата година наградата грабна Ренато Санчес, който в момента е под наем в Суонси от Байерн Мюнхен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички