Над 20% от исландците искат да гледат на живо Мондиала


Над 20% от исландците искат да гледат на живо Мондиала
Снимка: Gulliver/GettyImages

936 0

Интересът към Световното първенство по футбол в Исландия е огромен и повече от 20% от жителите на страната вече са подали заявки за билети за Мондиала. Това съобщи посланикът на Исландия в Руската федерация Берглинд Асгейрсдотир.

"Исландия се класира за първи път за финалите на световен шампионат. Всичко, което слушаме за първенството, за нас е ново. Сътрудничим си с руските власти и организационния комитет, тъй като имаме безкрайно количество въпроси. Над 20% от населението на Исландия иска да присъства на турнира. Това показва не само интерес на запалянковците към Мондиала, но и гордост за страната си. Интересът към Русия се дължи и на това, че трима наши футболисти играят в Ростов и ще проведат един от мачовете от груповия етап в този град", заяви  Асгейрсдотир.

"Все още не съм ходила на нашата тренировъчна база, но отборът е доволен от всички условия. Много сме доволни. От октомври ме питат как успяхме да се класираме за световния шампионат. Всеки път припомням, че във Франция стигнахме до 1/4 финалите на Европейското и загубихме само от домакина на турнира. Тогава начело на тима ни беше швед, но запалянковците не проумяваха защо чужденец е наш треньор. В крайна сметка на поста бе назначен местен треньор, на който му се наложи да остави временно работата на стоматолог. В страната ни има много добри треньори и почти всички работят с младежите и децата. Отборът ни се харесва на хората не само заради представянето, но и заради взаимодействието с аудиторията. Когато загубихме и отпаднахме от Европейското, аз работих като посланик във Франция. Запалянковците не бяха разочаровани и останаха до края на първенството", сподели Асгейрсдотир. Световното първенство в Русия ще се проведе в периода 14 юни - 15 юли. Исландия ще спори в груповия етап с отборите на Аржентина, Нигерия и Хърватия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички