Мъри Стоилов надви Живко Миланов в българскто дерби в Лига Европа (ВИДЕО)


Мъри Стоилов надви Живко Миланов в българскто дерби в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Guliver

826 0

Казахстанският Астана воден от Мъри Стоилов постигна първата си победа в груповата фаза на Лига Европа, след като надви у дома с 2:1 кипърския шампион АПОЕЛ Никозия.

След края на срещата казахстанците са 3-и в група "B" на турнира с актив от 5 точки и са на 4 пункта от водача в класирането, а именно Апоел. За гостите цял мач игра Живко Миланов.

Така на практика тимът на българина все още има теоритични шансове да продължи на 1/16-финалите в надпреварата, в случай че Олимпиакос не победи Йънг Бойс.

Ефрем даде аванс на гостите с фамозен диагонален удар от наказателното поле, който не остави шансове на противниковия вратар да се намеси.

Само две минути обаче кипърците получиха тежък удар, след латк Астиз бе изгонен с червен картон, след като фаулира противников играч като последен в защитата.

Численото предимство съвсем логично даде своето отражение и домакините изравниха чрез Аничич в 59-ата минута. След разбъркване в наказателното поле, след изпълнение на корнер, той прати топката в мрежата.

Попадението за пълния обрат беше дело на Деспотович в 84-ата минута, след като той бе намерен от Шомко в малкото наказателно поле. Първоначално нацели страничната греда, но топката се върна при него и след това не сгреши.

АСТАНА - АПОЕЛ 2:1

0:1 Ефрем 31

1:1 Аничич 58

2:1 Деспотович 84

Астана: Ерич, Логвиненко, Аничич, Шитов (77 - Нусербаев), Шомко, Бейсебеков, Каняс, Мужиков (81 - Нургалиев), Максимович, Деспотович, Кабананга

АПОЕЛ: Ватерман, Миланов, Карлао, Астиз, Лаго, Мораиш, Алонефтис (35 - Артиматас), Ефрем (81 - Яниотас), Винисиус, Де Камарго, Сотери

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички