Моуриньо за себе си, бъдещето си и философията на Чарлз Дарвин

Един от най-колоритните и успешни треньори в нашето съвремие безспорно е Жозе Моуриньо. Португалецът е недолюбван от мнозина, заради на моменти арогантното си държание, но това не променя статуквото му на качествен наставник. Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед и Челси говори открито в искрено интервю, където засегна теми за същността си, хобитата си и дори Чарлз Дарвин и неговата теория.

"Не можеш да загубиш идентичността си - ти си този, който си, а аз, наистина се харесвам. Сега съм в нов период от живота си, предстоят нови предизвикателства. Чета, уча, правя неща. Анализирам различни спортове - това, с което ще се занимавам занапред, няма да бъде същото като това от миналото. Наскоро с един приятел говорихме за Чарлз Дарвин, замислих се над идеите и думите му. Той е казал, че оцелява не най-силния, нито най-умния, а този, който се адаптира най-добре към промяната" - заключи философски Моуриньо.

Моуриньо: Имам предложения от много клубове, но чакам "Моуриньовците"

Жозе Моуриньо настоя, че ще поеме клуб, където наистина го искат за техен мениджър. Португалският тактик е без отбор, след като Манчестър Юнайтед...

В момента португалският треньор не е начело на никой отбор, като за последно бе наставник на Манчестър Юнайтед, но се раздели с клуба през 2018 г. Въпреки това, 56-годишният екс-наставник на Реал Мадрид не спира да витае из публичното пространство. Наскоро бе намесен в скандал, след като се подигра с Лионел Меси и замеси Кристиано Роналдо. Вижте повече - в този материал на SportLive.

Още по темата

Please select answer!