Метър с шапка. Най-известните "малчовци" във футбола


Метър с шапка. Най-известните "малчовци" във футбола

13844 0

Джафал Рашид, 155 см.

Дребосъкът прекара цялата си професионална кариера в арабския клуб Ал-Сад и дори бе извикан в националния отбор. Въпреки това, най-забележителните моменти в скромната си кариера Рашид проведе в мача с Милан, където миниатюрният катарец игра срещу самия Дейвид Бекъм. И трябва да отбележим, че игра много добре, без значение че след няколко години бе хванат с допинг. Футболистът не изчака края на наказанието си и окачи бутоните на пирона.

Диего Буoнаноте, 161 см.

Кариерата на аржентинското "джудже", на когото по времето, когато игра за Ривър Плейт, предричаха невероятна кариера и го наричаха "един от най-талантливите играчи на своето поколение", бе силно подкосена от трансфера му в Малага. Той за няколко години премина дистанцията от финансов подем и Шампионската лига до икономически крах и скромно съществуване. Миналата година 26-годишният Буoнаноте премина в Гранада, заедно с който се намира в долната част на таблицата в Примера.

Бакари Коне, 162 см.

Атлетичният котдивоарец помнят Едвин ван дер Саар и всички защитници на Холандия, които през 2006 година наблюдаваха соловите му изпълнения и разкошния му удар в горния ъгъл на вратата. Подобни фокуси Бакари редовно правеше във френската Лига 1. Сега миниатюрният футболист радва феновете в шампионата на Катар.

Едгар Сали, 163 см.

Камерунският полузащитник прави първите си крачки в големия футбол в родината си, а след това се премести във Франция. Миналото лято Сали игра в Бразилия на световното първенство, където бе признат за най-ниския футболист на първенството.

Себастиан Джовинко, 164 см.

Бидейки възпитаник на Ювентус, Атомната Бълха не за първи път чука на вратите на основния състав. Джовинко го пращаха в Емполи, продаваха го на Парма, но всеки път си го връщаха и му даваха шанс. Уви, да заиграе в титулярния състав на Ювентус явно не е съдбата на Себастиан - тази зима 26-годишният нападател отново сменя клуба.

Аарън Ленън, 165 см.

Фланговият полузащитник на Тотнъм е един от най-ниските и реактивни играчи на Висшата лига. Кариерата на Ленън започна в Лийдс и продължи в състава на "шпорите" през 2005 г. За щастие на босовете на лондончани, Аарън им излезе направо без пари. Милион паунда - наистина смешна сума за един от най-талантливите футболисти на мъгливия Албион.

Жоазиньо, 166 см.

Бразилецът, който скоро може да получи руски паспорт, е една от основните находки на селекционерите на Краснодар. За четвърта поредна година пъргавият халф си пробива път през опонентите и редовно добавя цвят в атакуващата игра на "биковете". Именно бразилецът е най-добрият футболист на отбора в историята по отношение "гол+пас". В 133 мача Жоазиньо вкара 29 гола и направи 46 асистенции.

Матийо Валбуена, 167 см.

Само мързеливецът не е правил сравнение между двамата дребосъци на Франция - Наполеон и Валбуена. Всъщност, визитата на Матийо в Русия е по-успешна от тази на историческия му сънародник. Ако не снижи нивото си и в следващите няколко години продължи да демонстрира същото космическо ниво, и в същото време спечели нещо с Динамо, ще видите, че ще достигне признанието за най-добър легионер в историята на руската Премиер лига.

Мбарк Бусуфа, 167 см.

Мароканецът е в Русия само от 4 години, но вече блесна в един отбор, който успя да еволюира до европейските клубни турнири и да напусне Втора лига. Той се скара с Леонид Кючук и няколко месеца не тренира, а след това се върна, сякаш нищо не се е случвало. Само че при различен треньор. Напоследък около Бусуфа вървят много слухове за трансфер в Андрелехт. Футболистът отрича, но феновете на Локомотив това положение не ги изненадва. Съдейки по реакцията на трибуните, те ще се радват, ако мароканецът си тръгне.

Лионел Меси, 169 см.

Историята за това, как Барселона повярва в изгряващата звезда на Аржентина, страдаща от недостиг на хормона на растежа, и плати скъпоструващото му лечение, обикаля книги, списания и вестници. Харчейки десетки хиляди долари, каталунците буквално отглеждат може би най-добрия футболист във вселената, който вече донесе на отбора десетки титли и пренаписа десетки рекорди. В случай на продажба Меси ще попълни клубната каса с 250 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички