Матеус: Мондиал без Италия е като паста без доматен сос


Матеус: Мондиал без Италия е като паста без доматен сос
Снимка: Getty Images/Guliver

1335 0

Легендата на немския футбол Лотар Матеус е останал много разстроен от провала на Италия в опита да се класира за Световното първенство догодина. Бившият селекционер на България сравни отсъствието на италианците с паста, която не е овкусена с доматен сос.

"Повече от всичко ще ми липсва Италия. Та аз съм наполовина италианец. Играх четири години в Интер и говоря италиански. Периодът ми в Милано е най-добрият в моята кариера както по атмосфера, така и като стил на живот. Никак не ми е мъчно за Холандия или САЩ, но за Италия - много. Изключително бях разстроен, че този отбор няма да играе на Мондиала.

Това е същото, като паста без доматен сос. Всички са свикнали, че световен шампионат не може да се проведе без Италия, Германия, Бразилия... Италианците са много силна футболна нация с продължителна история, добри резултати и великолепни играчи. Неприятно е, че шампионатът ще премине без Италия, Холандия и САЩ, но това е съревнованието. Ако не постигнеш резултати, нямаш право да играеш там", сподели Матеус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички