Манчестър Юнайтед се справи без проблеми със Сент Етиен и в реванша


Манчестър Юнайтед се справи без проблеми със Сент Етиен и в реванша
Снимка: Getty Images/Gulliver

1996 0

Манчестър Юнайтед постигна победа с 0:1 срещу Сент Етиен в реванша от 1/16-финалите на Лига Европа.  Единственото попадение в срещата отбеляза Хенрих Мхитарян в 17'.

Очакванията за домакински натиск в началото на двубоя не се оправдаха. Напротив, Манчестър Юнайтед бе по-активният отбор и търсеше повече попадение. В 17' Хуан Мата с чудесен пас плъзна топката към Хенрих Мхитарян. Той от близко разстояние просто я засече и откри резултата в полза на "червените дяволи".

Като цяло липсваха интересни положение пред двете врати. В 23' след удар на Хуан Мата и два рикошета се наложи вратарят Стефан Рюфие да прави спасяване на голлинията.

Хенрих Мхитарян напусна терена още преди да е изтекъл половин час игра. Атакуващият халф излезе на носилка. Арменецът се хвана за подколянното сухожилие и даде знак, че няма да може да продължи срещата.

В 61' защитникът на Юнайтед Ерик Байи получи жълт картон, само две минути по-късно получи втори такъв и бе отстранен от игра от рефера.

Домакините така и не се постараха поне да опитат да окажат някаква съпротива на Юнайтед и така с общ резултат 4:0 "червените дяволи" се класираха на 1/8-финал в Лига Европа.

Преди мача

Миналата седмица "червените дяволи" победиха с 3:0 на "Олд Трафорд", като и трите попадения бяха дело на Златан Ибрахимович.

Мениджърът на англичани не включи отново Люк Шоу в групата за мача, а Руни, Дармиан и Джоунс са с травми и също не бяха включени в нея. Ерера също е аут, но заради наказание. 

Юнайтед е продължавал напред в 18 от последните 19 случая на директни елиминации, когато е печелил първия двубой. Сент Етиен пък е загубил 5 от последните си 6 мача срещу английски отбори.

Съставите:

Сент Етиен: Руфие, Теофил-Катерин, Пажо, Сайве, Верету, Фл. Погба, Амума, Моне-Паке, Перен, Малкюи, Берич

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Баи, П. Погба, Мата, Ибрахимович, Смолинг, Карик, Блинд, Йънг, Мхитарян, Фелайни

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички