Любо си затваря шанса за промяна


Любо си затваря шанса за промяна
Снимка: БГНЕС

2417 0

Любо Пенев обяви повече от половината си състав за първия мач от квалификациите за Евро 2016 срещу Азербейджан. Става въпрос за 12 човека, които влизат в графата "легионери". Останалите 11 или 12 играчи са от "А" група.

На очи от първата дузина се набиват три неща. Първото е, че цели 5-има ритат във втора дивизия. Второто е че в състава попадат хора без мачове през календарната година (б.р. - Иван Иванов) или с много малко такива (б.р. - Тодор Неделев и Петър Занев). Последното е, че в тима са извикани "чичковците" от втородивизионния китайски Шъдзянджуан Георги Илиев и Емил Гъргоров, за които си мислехме, че квалификациите за Мондиал 2014 са били последен танц с екипа на България. Но не би. Ел Голеадор предпочете доказани бойци пред млади играчи. Извън състава остана новото попълнение на Палермо Ивайло Чочев. Може да звучи странно, но дори една повиквателна за Исмаил Иса от Шериф нямаше да изглежда нелогична с оглед на доброто му представяне в евротурнирите. Но след неуспешния минал квалификационен цикъл явно Любо е решил да не прави никакви експерименти. Заради това нека не се изненадваме, че ако са здрави със сигурност в тима за мача с Азербайджан ще попаднат и братята Миневи, пък дори може и Маркиньос да бъде извикан.

Срещата в Баку е от изключителна важност за нас. Ако не победим, спокойно можем да зачеркнем квалификациите, защото азерите са един от най-слабите ни съперници. А ни чакат още Италия, Хърватска и Норвегия. Пенев отново предпочитада разчита на футболисти, които познава. Заради това никой добре представящ се от ЦСКА, Ботев или някой друг български отбор няма да бъде извикан. Това важи в най-пълна степен за Антон Карачанаков и Мариян Огнянов, които започнаха много силно настоящия сезон, но на 90% ще бъдат пренебрегнати от бившия треньор на "червените" и "канарчетата".

Не че можем да влезем в кожата на Любо Пенев, но някак си очакваме 11-те или 12-те човека, които той да извика от България, да бъдат следните: Осмината от Лудогорец - Владо Стоянов, Иван Чворович, Александър Александров, Георги Терзиев, Йордан Минев, Светослав Дяков, Христо Златински, Михаил Александров. Дуото от Литекс Страхил Попов и Илия Миланов, както и Владимир Гаджев от Левски и Йордан Христов от Ботев. Другите български играчи е по-добре да не се напъват, защото Ел Голеадор няма да ги види, каквото и да направят. По принцип след неуспешни квалификации, каквито несъмнено гбяха изминалите за нас, в следващите винаги се гради нов отбор. Или поне се подменя голяма част от провалилите се. Любо прави друго - той затваря тоталн и малкия шанс за промяна, като алага само на познати играчи.

Няма акк да не обърнем внимание на повиквателната на Иван Иванов. Футболист номер 1 на България за 2013г. получи много тежка контузия няколко седмици след награждаването и оттгоава не е помирисвал терен. През цялата календарна година Русия гледа отстрани своите съотборници. Той дори не попада в групата на своя Базел за срещите от новия сезон. Но въпреки това е извикан от Любо. Да, хубаво е, че селекционерът ни даде своята подкрепа на един т най-качествените ни футболисти. Но аз всички е ясно, че ще бъде лудост Иванов да играе в Баку след 9 месеца без футбол...Спокойно Любо можеше да извика друг играч на неговото място, пък дори и той да не влезе в игра срещу Азербайджан. Ей така, просто някой нов да усети какво е да си национал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички