Лицето на Дани Блинд вбеси Холандия повече от загубата


Лицето на Дани Блинд вбеси Холандия повече от загубата

2512 0

На много интересна статия се натъкнахме в сръбското издание "Моцарт Спорт". Тя се отнася до мача между Холандия и България, в който възпитаниците на Петър Хубчев победиха с 2:0.

Материалът се казва "Лице без надежда" и го публикуваме с известно съкращения:

"Какво да очакваме от отбора, когато треньорският щаб изглежда така?

Холандският футбол преживя нов шамар. Неговите последици могат да бъдат катастрофални. Националният отбор бе победен лесно в България, след което шансовете на "лалетата" да отидат на Мондиал в Русия жестоко паднаха.

След като не се класира на Евро 2016 и в комбинация с лошите резултати на холандските клубове, които паднаха до 13-о място в Европа, това е доказателство, че местният футбол преживява може би най-голямата си криза в историята.

Обществеността е възмутена от новия провал на националния отбор, но от тим със скромно качество и пълен с недоказани таланти и няколко износени имена може би повече и не трябва да се очаква.

Първият, който попада на прицел е селекционерът Дани Блинд и треньорският щаб. Бившият ас на Аякс е изправен пред смяна. Феновете са ядосани не толкова от поражението, колкото от отношението на играчите и анемичния им отговор на терена. Холандия в последните 20 минути на мача почти нямаше създаден шанс срещу България. Предварително бяха се предали, нищо не опитваха... Сякаш едва чакаха края на още една тежка нощ.

Но играчите и не биха могли да реагират по-добре, когато треньорският щаб на пейката в средата на мача изглеждаше сякаш всичките им кораби са потънали. Видеото как Дани Блинд и неговите сътрудници неподвижно гледат в земята разяри обществеността.

На холандците им предстои приятелски мач с Италия и е сигурно, че Блинд ще изведе отбора срещу "адзурите". Но след това той най-вероятно ще напусне кормилото на националния отбор. В анкетата на "Телеграф" 95% от гласувалите смятат, че Блинд трябва да напусне.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички