Кристиано в Ливърпул, Раул в Атлетико и всички неосъществени трансфери, които щяха да променят футбола


Кристиано в Ливърпул, Раул в Атлетико и всички неосъществени трансфери, които щяха да променят футбола
Снимка: Getty Images/Guliver

2484 0

През седмицата от руският Локомотив Москва разкриха, че са имали възможността да привлекат най-скъпия футболист в света Неймар през 2008, но са отказали заради различни причини.

Представяме ви някои от най-големите имена в света на футбола, които са можели да преминат в различни отбори, но не са го направили, а за нас остава единствено да се чудим, "какво ли щеше да стане, ако...".

1. Франко Барези (Интер)

Всичко, което Франко Барези някога е искал, е да тръгне по стъпките на своя брат Джузепе. За това той минава пробен период в тима на батко си Интер, от където му казват "не", тъй като е бил прекалено нисък.

"Те ми казаха "ела пак следващата година". Треньорът ми обаче ме заведе в Милан и там ме приеха", разкрива Франко Барези.

2. Джанлуиджи Буфон (Милан)

Няколко месеца, след като разбира, че ще прекара футболната си кариера като вратар, великият италиански страж е искан от три отбора на 13-годишна възраст. Интерес към него имало от Болоня, Милан и Парма. Той получава предложение и от трите тима, но родителите му решават, че възрастта му е прекалено крехка, за да го пратят толкова далеч от дома. В крайна сметка той подписва с Парма и дебютира едва на 17, като в първия си мач по ирония на съдбата се изправя именно срещу "росонерите" и дори записва първата си суха мрежа.

3. Диде Дрогба (Арсенал)

В последните две десетилетия Арсенал е свързван с изпускането да привлекат почти всички големи имена във футбола, като такава е случката и с легендата на Челси. 

"Гледахме Дрогба, когато бе в Льо Ман. Искахме да го вземем, а трансферната му сума бе едва 100 000 паунда. Ние обаче не го взехме, тъй като смятахме, че не е готов и сега много съжалявам за това", разкрива Арсен Венгер.

4. Златан Ибрахимович (Арсенал)

Поредният играч, който Венгер изпуска е Златан Ибрахимович. През 2001 година шведът е поканен на проби в Лондон, но отказва с думите "Златан не се явява на проби" и така Венгер пропуска още едно голямо име.

5. Раул (Атлетико Мадрид)

"Вижте там. Да, това момче с червено-белия екип. Това е Раул и един ден ще бъде легенда", казва тогавашният президент на Атлетико Мадрид Жезус Гил. И се оказва прав, само че Раул става легенда в градския съперник Реал. Само година по-късно обаче той е изгонен именно от Гил и на 15 отива в Реал Мадрид. Той пробива в първия отбор на 17, а преди да навърши 20 вече е любимец на феновете и пътят му на "легенда" е начертан.

6. Кристиано Роналдо (Ливърпул)

Едно от най-големите имена в света на футбола е това на Кристиано. През 2003 Ливърпул прави опит да го привлече, като тогавашният мениджър на мърсисайдци Жерар Улиеразкрива защо не го е взел.

"Гледах го в няколко мача на Спортинг и няма да крия - исках да го взема в Ливърпул. В тима обаче имаше таван на заплатите, а Кристиано искаше да получава повече, от колкото ние получаваме. Разбира се, можеше да направим изключение за него, но не исках да създавам напрежение в съблекалнята заради пари", спомня си Улие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички