Кристиано Роналдо наказа Швейцария и прати Португалия на финал в Лигата на нациите


Кристиано Роналдо наказа Швейцария и прати Португалия на финал в Лигата на нациите
Снимка: Getty Images/Gulliver

10151 0

Португалия е първият полуфиналист в Лигата на нациите, след като победи Швейцария с 3:1. Отново големият герой бе Кристиано Роналдо, който наниза хеттрик и Португалия ще се изправи на финала срещу победителя от двойката Англия-Холандия. Попадението за Швейцария вкара Рикардо Родригес. Иначе, това бе хеттрик под номер 53 за Роналдо в кариерата му.

Още в 3' се откри добра възможност пред швейцарците. Шакири пое пас зад защитата и без дори да погледне, той отправи удар към долния ляв ъгъл, но Руи Патрисио блесна с брилянтно спасяване. В началните минути гостите бяха по-активни, докато Португалия трудно овладяваше топката. Въпреки това именно те откриха резултата. След нарушение от страна на Кевин Мбабу, Роналдо застана зад топката на разстоянието от над 20 метра. Звездата на Ювентус стреля във вратарския ъгъл, но Зомер не успя да справи - 1:0.

В 31' и "кръстоносците" получиха също шанс от пряк свободен удар. Джердан Шакири изпълни, но изстрелът бе блокиран от защитник на Португалия. Следващата по-интересна ситуация дойде в 42'. Кевин Мбабу получи добра топка от Шакири и пусна пас към Харис Сеферович, който обаче удари гредата. В самия края на полувремето Жоао Феликс получи подаване в наказателното поле и видя възможност за отбелязване, но стреля много неточно и високо над напречната греда.

В началото на второто полувреме се стигна до крайно любопитна ситуация. В 52' швейцарците поискаха дузпа нарушение срещу Харис Сеферович в наказателното поле, но сигнал от рефера Брихт не последва.  В ответната атака отново имаше претенции за дузпата, като този път съдията посочи бялата точка в полза на домакините. 

Няколко секунди по-късно обаче получи знак от колегите си, които отговорят за ВАР да преразгледа ситуацията, но тази в полето на португалците. И Феликс Брихт в крайна сметка отсъди дузпа в полза на Швейцария. Рикардо Родригес пък бе точен от бялата точка, като малко не достигна на Патрисио да избие топката.

Следващите минути не предложиха нищо интересно, като атаките и на двата отбора не бяха никак опасни. В 63' Пепе бе заменен, след като се контузи. В 72' Невеш стреля, но твърде неточно. Точно, когато всичко сочеше, че първият финалист няма да се определи в редовното време, Кристиано Роналдо излезе на сцената. Първо в 88' Бернардо Силва свърши страхотна работа, овладя и подаде отличен пас към Кристиано Роналдо, който отблизо направи резултата 2:1. Две минути след това след много бърза контраатака голямата звезда на португалците оформи своя хеттрик. В наказателното поле финтира защитата на швейцарците и отправи неспасяем удар по земя.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Дебют в турнира ще направи голямата звезда на действащия европейски шампион - Кристиано Роналдо, който пропусна груповата фаза. Наказан е само Данило. Извън сметките на Швейцария остава Щефан Лихтщайнер.

Последният сблъсък между двете селекции бе по време на миналите световните квалификации. Тогава двата отбора си размениха по една победа. Тимът на Португалия пък  е непобеден в последните си 12 домакинства.

Стартови състави:

Португалия: Руи Патрисио, Пепе, Рубен Диаш, Рафаел Герейро, Кристиано Роналдо, Бернардо Силва, Уилям Карвальо, Бруно Фернандеш, Рубен Невеш, Семедо, Жоао Феликс

Швейцария: Ян Зомер, Кевин Мбабу, Мануел Аканджи, Ремо Фрьолер, Харис Сеферович, Гранит Джака, Рикардо Родригес, Стивън Цубер, Денис Закария, Фабиан Шер, Джердан Шакири

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички