Кой трябва да пази за България срещу Италия?


Кой трябва да пази за България срещу Италия?

2914 0

Българският национален отбор по футбол има последен шанс да се върне на правилния път за класиране на Евро 2016, но това минава през победа в предстоящия сблъсък срещу Италия, който ще се изиграе в събота вечер (21:45 часа) на стадион "Васил Левски".

В последните дни се заформи, за някои доста нелогичен, спор кой трябва да застане на вратата на "лъвовете" - Николай Михайлов или Владислав Стоянов.

Прощавайте, колеги журналисти, футболни анализатори и обикновени фенове, но изборът е очевиден и определено не е синът на президента на БФС.

Николай Михайлов най-накрая отново играе като титуляр, след като изтърпя един сезон във Верона, в който записа 1 мач за Купата на Италия, в който му бяха вкарани 4 гола. Той отиде в Турция, за да трупа минути на своята сметка и да си уреди бързо завръщане в Западна Европа, но и в Мерсин той беше закован на пейката, а на моменти беше дори трети избор. От началото на 2015 година обаче той е сред най-често използваните футболисти в турския тим. Също така обаче той е доста непостоянен.

В 6 мача за 2015 година Михайлов е допуснал цели 13 попадения, което означава средно по 1 попадение на полувреме. Да, Мерсин не е качествен отбор и често позволява положения пред Николай, но самият вратар има дълъг път до връщането на завидната форма в Твенте, която всъщност му уреди трансфер в Серия А.

Освен това при последната загуба на тима от Норвегия (2:1), той беше с основна вина за победния гол на домакините в Осло, а изборът му разбуни духовете, след като Владислав Стоянов записа силен мач с Хърватия, а по това време беше едно от най-горещите имена не само в България, но и в Европа.

Дори в този момент Владислав Стоянов е по-добрият избор за вратата на България, без на отричаме, че Михайлов е страхотен талант и също заслужава място в отбора.

Стоянов има 1 допуснат гол от началото на 2015 година. Това не е толкова важно, все пак играе в "А" група, но по-важният фактор е, че познава отлично защитниците пред него, като се има предвид че Минев и Терзиев се очаква да са титуляри в мача. Не на последно място, Стоянов не е добър само на ниво "А" група, тъй като в Шампионска лига блесна с уникални изяви, а през последния сезон и без това силната му игра бележи нови върхове. И, да не забравяме, Стоянов е действащият футболист №1 на България.

Всеки отбор започва да се гради от главата. Във футбола главата е вратарят. А вратарят на България (в момента) трябва да е Владислав Стоянов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички