Кои са играчите на Чапе, които Бог избра да спаси?


Кои са играчите на Чапе, които Бог избра да спаси?

5036 0

В понеделник следобед, полет 2933 на компания Лимеа, се разби в Колумбия със 77 души на борда, 22-ма от които играчи на бразилския Чапекоензе. Останалите пасажери са 24 души от екипа на отбора, 22 журналисти и 9 членове на екипажа от Боливия.

Около 22:00 часа самолетът се разбива на хълма Ел Гордо, на 85 км. от дестинацията си. Като по чудо има 6 оцелели, 3 от тях футболисти. Ето техните истории:

Алан Рушел е ляво крило, на 27 г. Започва кариерата си в Жувентуд, а през 2013 г. преминава в Чапекоензе. Следва едногодишен престой в Интернасионал, но там не се реализира и е даден под наем на Атлетико (Паранаензе). През 2016 г. се връща в Чапеко.

Рушел е първият оцелял, който е спасен и откаран в болница.

Преди инцидента той се снима с вратаря Маркос Данило, който също оцелява, но почива по-късно от раните си. След като се връща в съзнание, той пита за приятелката си, която го е помолила да не пътува.

Именно Данило е лидер на отбора. Той е 31-годишен, титулярен вратар на тима през последните 3 години, през което време клубът играе в елита на Бразилия. До 29-годишна възраст този страж не е играл на високо ниво. Негова резерва е 24-годишният Джексон Фолман.

Джексон започва кариерата си в ниските дивизии и стига до Гремио. Минава през Жувенуд. През 2013 е в Порту Алегри, но рядко играе. Между 2015 и 2016 г. е в Линензе и URT, преди да стигне до Чапекоензе, където е втори избор на треньора. Заради тежките наранявания, лекарите се принуждават да ампутират десния му крак, като опасност има и за левия, но тя е избегната.

Хелио Зампиер Нето - централен защитник, 31-годишен, известен като "Grandao". Започва кариерата си във Вашку да Гама (2005), преминава през Парана (2006), Франсиско Белтрао (2007), Сианорте (2008), Гуарани (2009), без особен успех. През 2013 г. отива в Сантош, откъдето започва възходът му и през 2015 г. подписва с Чапекоензе. От настоящия сезон обаче той пропуска голяма част заради контузия.

Нето е последният открит оцелял, той е спасен над 5 часа след разбиването на самолета.

* По материали от rpp.pe и ТАСС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички