Катар си е купил Мондиал 2022 от ФИФА срещу безбожна сума


Катар си е купил Мондиал 2022 от ФИФА срещу безбожна сума
Снимка: Getty Images/Guliver

2481 0

Разследване на британския "The Times" е разкрило, че в Катар са похарчили огромна сума, за да получат правото на провеждане на Световното първенство по футбол през 2022 година. Става дума за сума, близка до 1 милиард евро, твърди изданието.

Малко преди избора на Катар за страна-домакин от страната са предложили на ФИФА 400 милиона долара за "правилен изход на гласуването" в тяхна полза. После Катар е платил още 480 милиона, за да не загуби правото си да домакинства на огромния спортен форум.

В допълнение катарската телевизионна компания "Ал Джазира" се е съгласила да похарчи 100 милиона долара за ексклузивнита права върху излъчването на турнира.

Според правилата на ФИФА страните-кандидати нямат право да се бъркат в процеса на изборите. Идеята Катар да е домакин на следващия Мондиал е критикувана нееднократно. Първенството на планетата ще се проведе от 21 ноември до 18 декември през 2022 година и ще стане първото зимно Световно първенство в историята. През миналата година имаше вероятност ФИФА да отнеме домакинството на Катар. Подробности вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички