Камата: Кога ще видим голяма България на Мондиал? Не знам, живея в Маями


Камата: Кога ще видим голяма България на Мондиал? Не знам, живея в Маями

3424 0

Българската футболна легенда Христо Стоичков сподели очакванията си за Световното първенство и пред ДПА. Той заяви, че подкрепя горещо използването на системата VAR на шампионата и увери, че не очаква насилие от страна на руските фенове.

"Футболът се играе вече твърде бързо. Има неща, които не могат да се видят от бързината на играта. ВАР е небходима", сподели Камата.

Българинът разкри, че очаква грандиозно Световно първенство и предупреди африканските тимове да не бъдат подценявани.

"Ще бъде великолепен Мондиал. Без съмнение. Познавам хората в Русия, които работят върху организацията. Всеки отбор е добре подготвен и първенството ще бъде изпълнено с изненади. Мисля, че ще се случи нещо странно с някои, които мислят, че ще бъдат фаворити и ще спечелят Световното. Както на много първенства, има фаворити, които няма да преминат първата фаза или страдат в осминафиналите. Има добре подготвени отбори, с по-малко имена в тях, но те ще изненадат", заяви Стоичков.

"Всички ще бъдат щастливи, защото стадионите и местата, където ще тренират, са грандиозни. Ще има абсолютна сигурност. Хората трябва да се чувстват горди. Руският фен е зрелищен. Те са много скромни и борбени хора. Ще подкрепят своите отбори и във всички мачове трибуните ще бъдат пълни, увери той. - Никой не трябва да се тревожи от опасност от насилие. Сигурността ще бъде много строга".

Запитан Меси или Роналдо ще доминира на Мондиала, Стоичков отговори уклончиво. "Вече знаем, че Меси е по-добър. Без съмнение. Но има отбори, които също имат много важни играчи, като Испания и Германия. Или други, които също се борят, като Хърватия, Сърбия, Белгия. Има отбори, които играят добре, но нямат звезди и това е по-важното".

Запитан дали Германия може да защити световната си титла, Камата каза: "Очевидно тя е много силен отбор. Виждате го във всички гарнитури. Всички поколения играят добър вратар. Това е много конкурентен отбор, но има и други такива като Испания, Бразилия, Аржентина, които ще бъдат там. Зависи също от това как ще дойдат играчите след толкова много мачове в Европа, където записаха по 70-80 мача. Много зависи и от настроението на всеки играч, колко много иска да спечели", добави легендарният футболист.

Запитан за финал кога ще видим голям отбор на България на Световно, той отговори с усмивка: "Не зная, живея в Маями".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички