Калинич: Чочев и Тонев са класни играчи


Калинич: Чочев и Тонев са класни играчи
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1734 0

Новото попълнение на Фиорентина Никола Калинич прави страхотни първи месеци на „Артемио Франки". В 8 офи­циални мача 27-годишният нападател има отбелязани 5 гола. Три от тях бяха отбелязани при гръмката победа с 4:1 като гост на Интер, която качи „Ла Вио­ла" на първо място в подреждането на Серия А за пръв път от времето на Габриел Батистута. Продуктът на школата на Хайдук Сплит бе изключително сло­воохотлив пред представителите на пре­сата и електронните медии и отговори на всички въпроси на „Меридиан мач".

Никола, от много време чакате своя шанс да започнете ка­то титуляр. Готов ли сте при нужда да заме­ните Марио Манджукич в стартовия състав срещу България?

- Не трябва да забра­вяте, че в отбора има още петима нападатели и всеки може да бъде титуляр. Всички са здрави и всеки един от нас е готов да вземе участие в тази отговорна сре­ща.

Успяхте ли да се адап­тирате към работата с но­вия селекци­онер Анте Чачич?

- Като цяло имаме от­личен колектив и резул­татите ще го покажат. Що се отнася до методи­те на работа на Чачич, още сме тренирали пре­калено малко с него, та­ка че не мога да кажа каквото и да е, преди да сме поработили доста­тъчно време заедно.

Какво мислите за българския национа­лен отбор?

- Все още не сме се занимавали подробно с него конкретно за този мач, но като цяло мисля, че имате добър отбор. Всичко в тази среща обаче зависи от нашата игра.

Някои от българс­ките национали играят в Италия - Ивайло Чо­чев е в Палермо, Алек­сандър Тонев във Фрозиноне. Имате ли пред­става за качествата им?

- Знам кои са те - без съмне­ние това са клас­ни играчи. Но ще се повторя - ние държим съдбата си в собствените си ръце.

Усещате ли някакъв допъл­нителен на­тиск? Нашият национален от­бор няма за какво да играе, докато вие ще трябва да гоните задължител­на победа.

- Със сигурност бълга­рите ще играят освобо­дено, тъй като този мач не е от значение за тях. Така по принцип се иг­рае най-добре. Затова наистина натискът върху нас ще е голям.

На трибуните обаче няма да има фенове...

- Ние вече играхме един подобен мач срещу Италия, така че сме под­готвени. Въпреки това ще търсим победата от първата минута.

Това обременява ли ви по някакъв на­чин?

- Не, ние сме играчи, които са свикнали да иг­раят под напрежение. В предишните ни два мача направихме грешни стъпки и това ще бъде допълнителна мотивация за нас. Всеки от нас иска да печели всяка една среща и приема тежко загубата.

Като оставим наказанието със закритите врати, нормално ли е навиячите да ви бойкотират?

- Това са неща извън футбола, за които не мо­га да отговарям.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички