Какво прави Давид Луис в отбор номер 1 на 2014???


Какво прави Давид Луис в отбор номер 1 на 2014???

3018 0

В понеделник на специална церемония в Цюрих беше обявен носителят на "Златанта топка" за 2014 година. Без много изненади пръв стана Кристиано Роналдо, като неговият избор не предизвика полемики.

Като цяло, малко от раздадените награди дадоха повод за спорове, но това беше постигнато в средата на церемонията, след като беше обявена стартовата единадесеторка за 2014  година.

В схема 4-3-3 бяха обявени имената на Мануел Нойер, Филип Лам, Серхио Рамос, ДАВИД ЛУИС, Тиаго Силва, Анхел Ди Мария, Тони Кроос, Андрес Иниеста, Ариен Робен, Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Може да се поспори дали Иниеста беше на нивото на Кроос и Ди Мария, но определено излишното име в този списък е Давид Луис.

Да, бразилецът се превърна в най-скъпия бранител за всички времена, след като от нищото ПСЖ реши да брои 50 милиона евро за него, Моуриньо потърка доволно ръце (и без това не го ползваше особено в защита), а френският шампион пропусна да вземе Ди Мария именно заради хвърлените купища пари за защитник, който не оправда доверието към него.

В дефанзивен план в Челси има много повече химия, отколкото през миналта година, когато нерядко отборът беше разпиляван, а един от отборите беше именно ПСЖ. Френският шампион пък е едва 4-и в Лига 1, допуснал 17 гола.

Но да речем, че това е просто случайност. Но, как така защитник, който е част от селекцията в най-срамния за Бразилия двубой в историята, попада сред най-добрите? У дома "селесао" беше унижен от Германия със 7:1, а един от големите грешници беше Давид Луис, който за 90 минути се превърна от класен бранител с много качества и футболен интелект в защитник на Марек срещу Лудогорец...

Мюлер правеша каквото си иска в наказателното поле, Гьотце, Йозил, изобщо всички офанзивни футболисти на Германия се изреждаха да правят каквото си искат със защитника. А той получи място в най-добрия състав за 2014. ЗАЩО???

ФИФА обича реверансите, но това вече беше прекалено... Завършвам това кратко мое недоумение със списък от защитници, които бяха по-добри от Луис за 2014, но не попаднаха в състава. Слагам и няколко бека, защото именно тази позиция беше "изядена", за да може да поиграе Луис с големите... 

Годин, Миранда, Компани, Джон Тери, Косчелни, Боатенг, Карвальо, Езекиел Гарай, Бенатиа, Дейли Блинд, Сабалета, Карвахал, Марсело, Фелипе Луис

Това са само част от играчите, които заслужават повече от Луис да са в отбора. Поставете вашия избор в коментарите!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички