^ 1
Иран получи забрана да приема международни футболни мачове

Иран получи забрана да приема международни футболни мачове


Иран получи забрана да приема международни футболни мачове

733 0

От Иранската футболна федерация обявиха, че са получили забрана да приемат международни мачове на територията на страната. "Федерацията получи писмо днес от Азиатската футболна конфедерация, в което се обявява решението мачове от Азиатската шампионска лига, на които домакини са ирански тимове, да се играят в неутрални страни", се казва в изявление, публикувано на официалния сайт на федерацията.

Незабавно е било свикано извънредно събрание заради ситуацията и мениджърите на четирите клуба, представящи Иран в турнира, ще бъдат консултирани в събота. Тимовете са Персеполис, Естеглал, Сепахан и Шар Кодро. "Окончателната позиция на иранските клубове и федерацията ще бъдат оповестени в близките дни", се казва още в съобщението.

От федерацията не обясниха причината за наказанието. Говорителят ѝ заяви, че Иран е готов да приеме чуждестранни тимове и е гарантирал безопасност на АФК, призовавайки организацията да се изправи срещу всякакви обвинения, които твърдят обратното.

"Иран има пълна готовност да приеме отбори и е доказал това неколкократно в последните години", каза Амир Мехди Алави пред сайта на федерацията. Той заяви, че спортният министър е дал на АФК необходимите уверения за сигурност по отношение приемането на отбори.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


AS: Джорджина изложи Роналдо на риск, за да пазарува дрехи

Половинката на Кристиано Роналдо Джорджина Родригес си навлече критики в социалните мрежи, след като застраши...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама