Има шанс Мо Салах да се възстанови за Мондиала в Русия


Има шанс Мо Салах да се възстанови за Мондиала в Русия
Снимка: Getty Images/Gulliver

2655 0

Травмата на Мохамед Салах от мача на Ливърпул срещу Реал не е много сериозна и има шанс нападателят да се възстанови до началото на Световното първенство в Русия, съобщиха от пресслужбата на Футболната федерация на Египет. Първите изследвания на рентген са установили разтежение на връзки в лявото рамо на голямата звезда на Ливърпул, който загуби битката с Реал за титлата в Шампионска лига с 1:3. Лекарят на Египет Мохамед Абу Ел Ела е изразил надежда, че Салах ще може да помогне на отбора в двубоите в Русия.

Египет е в група с Русия, Саудитска Арабия и Уругвай.

Спортният министър на Египет Халед Абдел-Азиз допълни, че за възстановяване от подобна контузия са нужни около две седмици. 25-годишният футболист ще се лекува в Ливърпул, след което ще се присъедини към националния отбор на лагера в Италия.

"Ще огласим окончателния състав за Мондиала на 4 юни и Мохамед ще фигурира в него. Сега му е нужно да си почине, преди да започне възстановителния процес", написа Халед Абдел-Азиз във Фейсбук.

Мо Салах контузи лявото си рамо при стълкновение с бранителя на "белия балет" Серхио Рамос и напусна терена със сълзи на очите. През изминалия сезон той се представи сензационно и наниза 32 гола в 36 мача за мърсисайдския тим в Премиършип.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички