Ибра се оплака: Преследват ме, защото съм най-добрият


Ибра се оплака: Преследват ме, защото съм най-добрият
Снимка: Getty Images/Guliver

1562 0

Златан Ибрахимович винаги е впечатлявал както с футболните си умения на терена, така и с прекомерното си самочувствие, което доста често граничи с арогантността. 37-годишният футболист продължава да играе на високо ниво, въпреки възрастта си. В последния мач за своя клуб - Лос Анджелис Галакси, той реализира хеттрик, но също контузи съперников играч във въздушен сблъсък между двамата. 

Дисциплинарната комисия към МЛС взе решение да не наказва шведския състезател, въпреки че прати Мохамед Ел-Мунир в болница със счупване на зигоматичната арка (скуловата кост). Мнозина смятаха, че Ибрахимович заслужава сурово наказание, но в крайна сметка бе решено да не бъде санкциониран по никакъв начин. Въпреки това, таранът се чувства като жертва и го признава в интервю, допълвайки, че все пак е нормално, защото е най-добрият.

"Скочих, както скачам във всеки друг дуел. Не съм искал да го нараня, просто съм по-висок от всички. Чувствам се като преследван, дебнат. Но, когато си най-добрият, това е напълно нормално. Аз съм професионалист като всички останали. Трябва да бъда третиран като другите. Ако не могат да те спрат на терена, това е. Ако се опитват да ти пречат и да те спрат извън терена - това вече не е професионално" - заяви Ибракадабра, както е наричан от своите фенове. 

Златан кара втори сезон в МЛС, част от отбора на Лос Анджелис Галакси. През първата година записа 27 участия и 22 гола, а до този момент през сезона има 17 мача, в които се е разписал 16 пъти. За отбелязване е, че някои от попаденията са наистина впечатляващи, като например дебютния му гол за американския тим. А как успя да контузи Мохамед Ел-Мунир и как изглежда в момента 27-годишният играч - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички