Гуардиола постави Бербатов в невероятния отбор, загубил от Барса през 2009-а


Гуардиола постави Бербатов в невероятния отбор, загубил от Барса през 2009-а
Снимка: Guliver/GettyImages

4634 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се върна десетилетие назад във времето, за да си спомни епичния сблъсък между неговия по онова време Барселона и Манчестър Юнайтед във финала на Шампионска лига. Тогава каталунците победиха "дяволите" с 2:0, за да спечелят на Гуардиола първия трофей в най-големия европейски клубен турнир.

Макар и да са изминали 10 години, Гуардиола много ясно си спомня онзи невероятен отбор, воден от сър Алекс Фъргюсън. Пеп посочи деветима футболисти на "червените", които са останали в съзнанието му и до днес, а сред тях фигурира името и на родния ни голмайстор Димитър Бербатов.

"Този отбор на Манчестър Юнайтед беше възмутителен, нещи изключително", започна Гуардиола. "Знаете - в отбора бяха Кристиано Роналдо, Тевес, Бербатов, Скоулс, Карик, Гигс, Фърдинанд, Видич, Ван дер Сар. Това беше невероятен отбор", смята Пеп.

"Имахме доста проблеми със защитната четворка. Имахме три контузии в стартовата ни единайсеторка. Но ние бяхме изключително уверени, спечелихме шампионата и купата и се справихме и с това", добави Гуардиола. 

А как Гуардиола мотивира "небесносините" на почивката за обрата срещу Саутхемптън - вижте в този материал на SportLive.bg

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички