Футболна революция: Променят времетраенето на срещите


Футболна революция: Променят времетраенето на срещите
Снимка: Guliver/GettyImages

15439 0

Бордът на Международната футболна асоциация - органът, който има право да променя футболните правила, обмисля да направи една от най-значимите промени в последните няколко десетилетия в любимата на стотици милиони игра.

Законодателите ще дискутират възможността да променят времетраенето на мачовете от 90 минути на 60 - две полувремена по 30 минути. Това обаче не означава по-малко игрово време, а напротив - ще бъдат направени допълнителни промени, за да могат феновете да получат един час чисто игрово време.

Причината за тази дискусия е постоянното бавене на времето от страна на играчите, а целта е да бъдат изкоренени "негативите" от настоящия формат на футболната среща.

Съдиите ще стопират срещата при всяко изваждане на топката от игра, всяка смяна, всяко нарушение и във всеки един момент, в който не се играе футбол.

Надеждата на IFAB е да подобри поведението на играчите на терена, да се увеличи игровото време и да се повиши атрактивността на продукцията, която показват отборите на терена.

Част от другите подобрения ще са свързани с въвеждането на часовник на стадионите, който да е свързан с този на ръката на съдиите. Едно от най-любопитните дискусии пък ще е за възможността играч, който изпълнява статично положение, да подаде топката на себе си.

В следващата година IFAB, която е част от ФИФА, ще проведе редица срещи, на които ще бъдат дискутирани промените. Ако бъдат одобрени, те ще бъдат тествани първо на ниво "младежи", а след това и в големите футболни първенства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички