Футболист едва не умря заради липса на лекар и... счупена линейка


Футболист едва не умря заради липса на лекар и... счупена линейка

2476 0

В първенството на щата Амазонас тези дни се случи шокираща случка. Вратарят на Насионал Борбензе Дъглас припадна и се наложи да чака 10 минути за лекарска намеса, защото наблизо е нямало медик. След това пък футболистът не могъл да бъде изведен от стадиона, защото линейката била счупена.

"Globo Esporte" разказва, че вратарят вече е наред. Дъглас загубил съзнание, когато топката, след като била изритана от съперник, го ударила в корема. Футболистът получил конвулсии. А когато дошъл на себе си, изпитвал затруднения при дишането. Съотборниците сами успели да свестят играча, а след това се обърнали към спешна помощ. Водачът на линейката отказал да излезе от нея, като отгоре на всичко се оказало, че вътре няма нито лекар, нито каквито и да било приспособления за оказване на помощ.

Футболистите положили вратаря на носилка и го отнесли в линейката. Но ги очаквал още един сюрприз: тя не била в движение. С общи усилия играчи и полиция някак си успели да я подкарат. Но тя не стигнала по-далеч от изхода на стадиона. Наложило се играчът да бъде отведен в болницата от полицаите.

"Това е небрежност! А ако бе умрял на терена?", крещял един от нападателите на Борбензе.

Друг от футболистите заявява: "Това е срам! Позорно е, че в първенството на щата се случват подобни неща!"

Треньорът на Борбензе също се изказа за инцидента: "Това е неприемливо! Тук стои празна линейка, без оборудване, без лекар. Пълна неорганизираност! Ситуацията трябва да се промени. В противен случай един ден тук ще умре футболист", заявил специалистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички