ФИФА обяви тримата претенденти за наградата "Пушкаш" (ВИДЕО)


ФИФА обяви тримата претенденти за наградата "Пушкаш" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2433 0

ФИФА обяви имената на тримата финалисти, които ще се борят за приза за най-красив гол за изминалата година. Новият носител на престижната награда "Пушкаш" ще бъде обявен на 23 октомври, като феновете по целия свят ще могат да гласуват за своя фаворит до самия ден на церемонията, която ще проведе в Лондон.

За трофея тази година ще спорят венецуелката Дейна Кастеланос, нападателят на Арсенал и френския национален отбор Оливие Жиру и южноафриканският вратар Оскарин Масулуке.

Кастеланос попадна сред финалистите с гола си срещу Камерун по време на Световното първенство за девойки до 17 години. Младата нападателка се разписа с невероятен удар от центъра на терена. По този начин тя стана и втората венецуелка, която попада в престижната класация, след като през миналата година това стори и нейната сънародничка Данюшка Родригес.

Заслужено сред финалистите за отличието попадна и Оливие Жиру след брилянтното му изпълнение на „скорпионен удар“ в шампионатния мач от Висшата лига срещу Кристъл Палас. Със своя уникален гол нападателят на Арсенал стана и първият французин, който попада в призовата тройка за наградата „Пушкаш“.

Третият претендент е южноафриканският вратар Оскарин Масулуке, който в последната минута вкарва със задна ножица изравнителния гол за своя Барока в двубоя срещу Орландо Пайрътс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички