Ето колко милиарда добави руската икономика от Световното


Ето колко милиарда добави руската икономика от Световното
Снимка: Guliver/GettyImages

1147 0

Световното първенство в Русия добави повече от 14 млрд. долара към икономиката на страната, съобщиха организатори в Доха. Сумата бе оповестена в доклад за икономическото, социалното и природното влияние на турнира от Алексей Сирокин, главният изпълнителен директор на организационния комитет за Мондиала в Русия.

"Сумата на приходите е изненадваща“, заяви Сирокин на пресконференция в Доха, където ще се изиграе следващото Световно първенство през 2022 година. Надпреварата в Русия това лято е създала 315, 000 работни места и ще има все още влияние върху икономиката на Русия в следващите пет години.

Въпреки предупрежденията за евентуални прояви на хулиганизъм и политическите взаимоотношения между Русия и Запада, Световното първенство бе окачествено като успешно. Следващият Мондиал ще се проведе в Катар през 2022 година и за първи път няма да бъде през лятото заради много високите температури. Световното ще започне на 21 ноември и ще продължи до 18 декември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички