Де Бройне избухна преди жребия за Евро 2020: Футболът се превърна в бизнес


Де Бройне избухна преди жребия за Евро 2020: Футболът се превърна в бизнес
Снимка: Guliver/GettyImages

9976 0

Полузащитникът на Белгия и Манчестър Сити Кевин Де Бройне определи като „скандален" новия формат за определянето на съперниците в групите на Европейското първенство. Той е възмутен, че още преди да са ясни всички двойки за плейофите, белгийците вече знаят почти всичките си противници в групата.

Заради различни условности преди жребия вече е ясно, че Белгия ще бъде в компанията на Дания, Русия, които са и сред домакините на първенството, и един измежду Финландия и Уелс. "Това е скандал, честно. Футболът вече не е футбол, превърнал се е в бизнес. Като играч трябва да свикнеш с това, но според мен в известна степен изопачават турнира. Отнема се цялата наслада от жребия", коментира Де Бройне.

Повод за размисъл даде и фактът, че в първа урна за жребия е отборът на Украйна, докато световните шампиони от Франция са във втора, а защитаващият европейската си титла тим на Португалия чак в трета. Ето и още факти преди жребия за Евро 2020.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички