Дават по 75 бона за гол във вратата на бивш ас на ЦСКА и Славия


Дават по 75 бона за гол във вратата на бивш ас на ЦСКА и Славия
Снимка: Guliver/GettyImages

7858 0

Един от най-добрите вратари, минали през българския футбол, безспорно е Райс Мболи, а бившият ас на ЦСКА и Славия продължава да пише история с родината си Алжир. Той помогна на своите да достигнат до полуфинал на Купата на Африканските нации, а голямото препятствие преди финала е Нигерия.

"Суперорлите" имат достатъчно мотивация, за да вкарат голове на Мболи, но най-боагият човек на континента - Алико Данготе, реши да засили настървеността в лагера на Нигерия, обещавайки по 50 хиляди долара на отбора за всеки гол, реализиран във вратата на Мболи.

Това обаче няма да е единствената финансова инжекция за фаворита в турнира. Според Амаджу Пиник, президент на Нигерийската футболна федерация (НФФ), нигерийският петролен магнат Феми Отедола също е обещал да награди тима с 25 000 долара за всеки гол, започвайки от мача с Алжир. Задачата обаче е тежка, тъй като Мболи е допуснал само един гол в турнира.

Сериозната мотивация може да помогне на нигерийците, които протестираха за неплатени бонуси преди старта на Купата на африканските нации. До момента обаче вече са им изплатени по-голямата част от парите, които очакват. А колко е важен трофеят  най-добре знае Садио Мане, който разменя Шампионска лига за Купата на Африканските нации (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички