Дават по 75 бона за гол във вратата на бивш ас на ЦСКА и Славия

Един от най-добрите вратари, минали през българския футбол, безспорно е Райс Мболи, а бившият ас на ЦСКА и Славия продължава да пише история с родината си Алжир. Той помогна на своите да достигнат до полуфинал на Купата на Африканските нации, а голямото препятствие преди финала е Нигерия.

"Суперорлите" имат достатъчно мотивация, за да вкарат голове на Мболи, но най-боагият човек на континента - Алико Данготе, реши да засили настървеността в лагера на Нигерия, обещавайки по 50 хиляди долара на отбора за всеки гол, реализиран във вратата на Мболи.

ВИДЕО: Фенове линчуваха спортния министър, след отпадането на ДР Конго от КАН

Много лошо са понесли феновете на ДР Конго неубедителното представяне на националния си отбор на Купата на африканските нации. Част от тях изчака...

Това обаче няма да е единствената финансова инжекция за фаворита в турнира. Според Амаджу Пиник, президент на Нигерийската футболна федерация (НФФ), нигерийският петролен магнат Феми Отедола също е обещал да награди тима с 25 000 долара за всеки гол, започвайки от мача с Алжир. Задачата обаче е тежка, тъй като Мболи е допуснал само един гол в турнира.

Сериозната мотивация може да помогне на нигерийците, които протестираха за неплатени бонуси преди старта на Купата на африканските нации. До момента обаче вече са им изплатени по-голямата част от парите, които очакват. А колко е важен трофеят  най-добре знае Садио Мане, който разменя Шампионска лига за Купата на Африканските нации (подробности четете тук).

Още по темата

Please select answer!