Черна гора уволни сръбския си треньор след бойкота срещу Косово


Черна гора уволни сръбския си треньор след бойкота срещу Косово
Снимка: БГНЕС

2175 0

Отборът на Черна Гора уволни сръбския селекционер на тима Любиша Тумбакович, който се оттегли от квалификацията за Евро 2020 срещу Косово, съобщи местната футболна асоциация.

„Бордът на Черногорската футболна асоциация взе единодушно решение да освободи Тумбакович от задълженията му, след като той реши да не води националния отбор във вчерашния двубой“, заяви местната футболна асоциация на своя официален сайт.

„Освен че това бе неприятна изненада, решението на Тумбакович е и нарушение на професионалните му задължения, заложени в договора. За съжаление, натиск от външна страна не позволи на футболистите Филип Стойкович и Мирко Иванич да участват в двубоя. Неща, които по никакъв начин не са свързани със спорта, победиха футбола и спорта в този случай“, се добавя в изявлението на асоциацията.

Местното издание „Вийести“ публикува вчера информация, че фенски групировки от Сърбия са оказали натиск върху Тумбакович, както и родените в Сърбия Стойкович и Иванич, да не играят срещу Косово. Нито един от тримата не коментира появилите се информации в медиите.

Косово, чието население е повече от 90% етнически албанци, обяви независимост от Сърбия през 2008 и бе официално призната за суверенна страна от повече от 110 държави. Няколко от тях, обаче, включително Сърбия, Китай, пет членки на ЕС и Русия, отказаха да я признаят. Двубоят от група A, изигран при закрити врати на стадион „Будучност“, след като Черна гора получи забрана за расистки инциденти при поражението от Англия с 1:5 на същия стадион през март, завърши наравно 1:1.

Междувременно България претърпя загуба с 2:1 от тима на Чехия. Какво сподели Красимир Балъков след края на мача - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички