Бъдете си милионери, но само не се наричайте футболисти


Бъдете си милионери, но само не се наричайте футболисти
Снимка: Getty Images / Guliver

7285 0

Карлос Тевес стана най-скъпият играч в незначителната иначе история на китайския футбол, след като Шанхай Шенхуа плати 84 милиона евро за правата му на Бока Хуниорс. 32-годишният нападател също така е най-високоплатения футболист в света с космическата заплата от 720 хиляди евро на седмица, което е почти двойно повече от новата заплата на Кристиано Роналдо - 400 хиляди седмично.

Тевес е втората голяма сделка в китайския футбол през последната седмица, след като Оскар премина в Шанхай СИПГ за 60 милиона евро, които бяха добре дошли за Челси.

В Китай вече не са новост мултимилионните трансфери и можем единствено да очакваме името на следващия сребролюбец, който ще продаде душата си и ще закопае кариерата си в първенство, което е по-слабо от българската Първа лига.

Там обаче се подвизават "звезди", които някога са вкарвали голове в Шампионска лига, но вместо това сега се радват на азиатското си богатство - Хълк струва 56 милиона евро на Шанхай СИПГ, Алекс Тейшейра отиде в "Джансу сънинг" за 50 млн., а Джаксън Мартинес в "Гуанджоу евъргранде" за 42 млн.

Отделно от това Тевес ще си партнира с доказани в Европа имена като бившия нападател на Челси Демба Ба и бившите асове на Интер Обафеми Мартинс и Фреди Гуарин.

Запомнете тези имена, ще има още като тях, които ще ритат топка за здраве в Китай, ще се правят, че се интересуват от резултатите на отборите си и просто ще трупат милиони с актьорска игра като футболисти.

Тевес е малко по-различен, в интерес на истината, защото избра да се върне в любимия Бока далеч преди преклонна футболна възраст, но ореолът му вече не блести ярко, защото няма как да си прекрати кариерата при Хуниорс като легенда след такъв трансфер.

Да, господа, честито! Милионери сте, но само не се наричайте футболисти!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички