Бразилия вкара три гола, но не успя да победи Венецуела


Бразилия вкара три гола, но не успя да победи Венецуела
Снимка: Getty Images/Guliver

2415 0

Отборът на Бразилия направи разочароващо нулево равенство срещу Венецуела във втория си мач на домашната Копа Америка. Възпитаниците на Тите започнаха успешно кампанията си в надпреварата след класика срещу Боливия, но така и не успяха да пречупят по-непретенциозния си съперник.

На стадион „Арена Фонте Нова“ в Салвадор „селесао“ бе по-активният отбор през всичките 90 минути, като на три пъти успя да преодолее вратаря Уилкер Фаринес, но главният съдия Жулио Баскунан отмени и трите попадения. Първо Роберто Фирмино вкара в края на първото полувреме, но голът не бе зачетен поради нарушение в полза на Венецуела.

След час игра резервата Габриел Жезус също намери целта, но този път, след намесата на ВАР, попадението бе отменено от чилийския арбитър поради засада в процеса на нападение. „Кариоките“ така и нямаха късмет, след като вкараха топката за трети път във венецуелската врата след удар от близка дистанция на Филипе Коутиньо, но отново ВАР спря Тите и компания. Така бразилците остават на върха в група A с равен брой точки с втория Перу.

Перуанците надиграха в другия двубой Боливия с 3:1. Марсело Морено даде аванс на боливийците след около половин час игра, но Хосе Пауло Гереро възстанови равенството в края на първата част. През второто полувреме Перу достигна до успеха след нови две попадения дело на Джеферсон Фарфан и Едисон Флорес. В следващите двубои от групата Венецуела играе с Боливия, докато Перу и Бразилия излизат в директен спор за първото място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички