Бразилия успешно премина през рулетката на дузпите и ще играе 1/2-финал на Копа Америка


Бразилия успешно премина през рулетката на дузпите и ще играе 1/2-финал на Копа Америка
Снимка: Getty Images/Guliver

1331 0

Домакинът Бразилия победи Парагвай с 4:3 след изпълнение на дузпи и се класира за полуфиналите на турнира Копа Америка. Редовното време и продълженията завършиха без отбелязан гол.

В 54-ата минута на мача, който се игра в Порто Алегре, съдията Роберто Тобар Варгас свири дузпа в полза на домакините, след като Фабиан Балбуена фаулира Роберто Фирмино. След като изгледа видеоповторения на ситуацията Варгас промени решението си, като отсъди пряк свободен удар и изгони с директен червен картон защитника на парагвайците. При последвалия удар Дани Алвеш стреля мощно по земя, но топката профуча край страничната греда.

Най-доброто положение до края се откри пред Габриел Жезус, който получи удобна топка от Филипе Коутиньо, но стреля в аут. В последната минута от редовната среща пъл Парагвай можеше да стъписа домакините и препълнения стадион в Порто Алегре с отлична контраатака, но Ескобар стреля много неточно.

С човек повече Селесао не успя да вкара гол на съперника си и се пристъпи към дузпи. Решителният 11-метров наказателен удар бе реализиран от Габриел Жезус. В предпоследната фаза на домашния турнир Бразилия очаква победителя от двойката Венецуела - Аржентина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички