Бока Хуниорс подаде жалба и в Лозана


Бока Хуниорс подаде жалба и в Лозана
Снимка: Getty Images/Gulliver

1059 0

Бока Хуниорс не се отказва от опитите си да за служеба победа срещу Ривър Плейт във финала на Копа Либертадорес. От клуба са подали жалба в Спортния арбитражен съд в Лозана с искане за служебна победа в реванша. 

Първата среща завърши 2:2, а реваншът бе отложен, след като фенове на Ривър Плейт изпочупиха клубния автобус на Бока, а някои от играчите на тима пострадаха при атаката.

Мачът бе пренасрочен за 9 декември на стадиона "Сантяго Бернабеу" в Мадрид. Бока се обърна към КАС, след като Южноамериканската футболна конфедерация отхвърли жалбата на клуба да му бъде присъден трофеят по служебен път.

Именно заради изцепки на феновете на Ривър реваншът не се изигра преди две седмици на "Монументал" и след отлагане няколко пъти се взе решение да се изигра тази неделя на "Сантяго Бернабеу". Така от Управителния съвет на централата потвърдиха решението, което бе взето по-рано от Дисциплинарната комисия, че няма основание заради инциденти с феновете извън стадиона да се прибягва до присъждане на служебна победа.

Как точно се стигна до отлагането на реванша между двата отбора - може да си припомните в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички