Без бараж за европейския шампион - Португалия спечели групата си за Световното


Без бараж за европейския шампион - Португалия спечели групата си за Световното
Снимка: Guliver/GettyImages

993 0

Европейският шампион Португалия направи нужното, за да се класира директно за Световното първенство в Русия през идната година. "Селесао" стигна до комфортен успех с 2:0 над Швейцария и благодарение на отличната си голова рализка спечели своята квалификационна група.

"Кръстоносците" излязоха с идеята да бранят първата си позиция и рядко застрашаваха вратата на Руй Патрисио. Домакините от своя страна натискаха умерено, но достатъчно, че да стигнат до гол през първото полувреме. Йохан Джуру си отбеляза автогол, след като беше притиснат от Жоао Марио след прекрасно центриране от крилото - 1:0.

В 57' мачът беше решен, когато Бернардо Силва нахлу в наказателното поле и подаде на Андре Силва, който на празна врата направи резултата 2:0. Това беше достатъчно за Португалия да "затвори" мача, а гостите нямаха никакви шансове до края на мача.

Благодарение на днешната победа, Португалия си върна за загубата на старта на квалификациите, а по-добрата голова разлика прати Кристиано Роналдо и компания директно на Мондиал 2018. Швейцария пък ще трябва да мине през баражи, за да си подпечата билетите за Русия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички