Аржентина без Икарди, но с Меси и Агуеро за Копа Америка


Аржентина без Икарди, но с Меси и Агуеро за Копа Америка
Снимка: Getty Images/Guliver

1670 0

Нападателят на Интер Мауро Икарди ще пропусне предстоящата Копа Америка през лятото. Това стана ясно от обявения късно снощи списък от 23 футболисти на аржентинския селекционер Лионел Скалони. Икарди имаше противоречия със своя клуб Интер и не игра в голяма част от срещите на тима. Това явно е повлияло на Скалони, който не го извика за турнира в Бразилия.

В състава на "гаучосите" обаче личат имената на звезди като Лионел Меси, Серхио Агуеро, Пауло Дибала и Анхел Ди Мария. От познатите лица изпъква липсата на Гонсало Игуаин, който се отказа от националния отбор в края на март, както и на доскорошния капитан Хавиер Масчерано, оттеглил се след Световното първенство. Маркос Рохо от Манчестър Юнайтед също не попада в състава, след като бе твърда резерва през този сезон. И Евер Банега от Севиля не е извикан.

Аржентина ще се опита да спечели първи трофей от вече далечната 1993 г., когато грабна именно Копа Америка за последно. "Албиселесте" имат четири загубени финала за трофея в последните пет издания на надпреварата.

Ето и списъка на Скалони:

Вратари: Агустин Марчесин, Франко Армани, Естебан Андрада;

Защитници: Херман Пецела, Хуан Фойт, Николас Отаменди, Николас Талиафико, Маркос Акуня, Ренцо Саравия, Рамиро Фунес Мори, Милтън Каско;

Полузащитници: Леандро Паредес, Анхел Ди Мария, Гуидо Родгирес, Джовани Ло Селсо, Роберто Перейра, Родриго Де Пол, Езекиел Паласиос;

Нападатели: Лионел Меси, Серхио Агуеро, Пауло Дибала, Лаутаро Мартинес, Матиас Суарес.

Аржентина е в Група „Б" с отборите на Колумбия, Парагвай и Катар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички