7 различни голмайстори разбиха Латвия и настроиха Германия за Европейското първенство по футбол


7 различни голмайстори разбиха Латвия и настроиха Германия за Европейското първенство по футбол
Снимка: Getty Images/Guliver

1702 0

Националният отбор на Германия разгроми Латвия с 7:1 в приятелска среща, изиграна в Дюселдорф. Бундестимът показа настроение в офанзивен план и се развихри точно преди началото на Европейското първенство по футбол.

Само до почивката световните шампиони от 2014 година вече водеха в резултата с пет гола. Футболистът на Аталанта Робин Госенс откри резултата в 19-ата минута, възползвайки се от асистенция на Кай Хаверц. Две минути по-късно Илкай Гюндоган удвои.

В 27-ата минута Томас Мюлер се разписа, а този път Госенс се отчете с асистенция. В 39' Озолс си отбеляза автогол, а в края на полувремето Серж Гнабри вкара, като асистенцията дойде от Матс Хюмелс. В началото на втората част Тимо Вернер също записа името си сред голмайсторите, а Йошуа Кимих асистира.

В 75-ата минута Латвия се добра до почетно попадение, след като Алексейс Савелиевс успя да прати топката в мрежата на Мануел Нойер. Само минута по-късно обаче отбраната на гостите отново се пропука и допусна ново попадение: Лирой Сане се разписа, възползвайки се от подаване на Мюлер. 

Убедителната победа вкарва Германия в Европейското първенство с приповдигнато настроение. Първият двубой за Бундестима е срещу Франция на 15 юни. Следват мачове с Португалия и Унгария. Пълната ТВ програма за Евро 2020 вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички