5 очаквания в световния футбол през 2016-а, които не се сбъднаха


5 очаквания в световния футбол през 2016-а, които не се сбъднаха

2975 0

Всички очакваха това да стане през изминаващата 2016 г., но то не беше факт. Събрахме 5 неща, които светът на футбола очакваше да се случат, но може би ще станат през 2017 г.

1. Франческо Тоти да окачи бутоните

имали ли сте усещането, че независимо от всичко, някои неща са вечни? Е, във футбола това е Франческо Тоти, който отказва да сложи край на кариерата си. Той продължава да играе на високо равнище, макар и за по 15-20-30 минути на двубой, а в Италия усилено се говори, че легендата ще продължи да играе поне още един сезон. Надяваме се това да стане, за да го добавим към тази рубрика и догодина.

2. Завръщане на Роналдиньо във футбола.

Може нивото му да не отговаря дори на това в Първа лига, но всички се надявахме отново да видим Роналдиньо на футболния терен. Магията му липсва на всички фенове, а през 2017 отново ще чакаме да го зърнем поне за последно в някой отбор - дали ще е Чапекоензе, дали ще е някой отбор в Китай или ОАЕ, предстои да разберем. Но надеждата умира последна.

3. Питър Крауч да вкара гол във Висшата лига.

Питър Крауч беше един от най-интересните английски нападатели в последните години за Англия. Разбира се, основно валяха подигравки към него, но той винаги успяваше да вкарва голове, а дори разви играта си до много по-високо ниво от това просто да стреля с глава. Затова с огромна изненада 2016 година завършва без негов гол във Висшата лига. Жалко.

4. Зидан да се провали.

Всички очакваха той да се провали начело на Реал Мадрид, най-вече поради факта, че застана начело на тима поне 2 години по-рано от планираното от Флорентино Перес. Може да на моменти "белите" да играят откровено слабо, да не заслужават победата и всички да се чудят как още Зидан е начело. Той обаче е непобеден в Испания вече над 30 мача, спечели Шампионска лига, Световното клубно първенство и Суперкупата на Европа, а Реал Мадрид е първи в Ла Лига и е основен фаворит за титлата. Чакаме, чакаме и изглежда скоро няма да дочакаме провал от великия футболист.

5. Меси да спечели трофей с Аржентина

Тази година се проведе юбилейното издание на Копа Америка, а Аржентина се пусна в турнира с най-силните си футболисти, за разлика от Бразилия, Уругвай и други страни. Уви, накрая "гаучосите" отново останаха със среброто, а Меси пропусна както дузпа във финала, така и златен шанс да спечели нещо значимо с родината си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички