19 души са с обвинения за уредени мачове в Белгия


19 души са с обвинения за уредени мачове в Белгия
Снимка: iStock/Guliver

1105 0

Прокуратурата в Белгия повдигна обвинения на 19 души във връзка със скандала с уредени мачове в страната. В сряда белгийската полиция задържа 29 души по подозрения в организирането на "черно тото", като сред арестуваните бе и наставникът на участника в Шампионска лига Брюж - Иван Леко.

Десет от задържаните са били освободени без повдигнати обвинения, а срещу другите са отправени такива за уреждане на мачове, като деветима остават в ареста. Сред обвинените има поне трима футболни агенти, рефер и ръководител на елитен клуб, съобщава прокуратурата в Белгия. Моги Баят, определян от местните медии като най-влиятелния футболен агент в страната, е с повдигнати обвинения за пране на пари и конспирация. Белгийската футболна федерация реагира веднага и спря правата на двама съдии, които бяха задържани - Барт Вертентен и Себастиен Делфериере.

Сръбският мениджър Деян Велкович е един от задържаните в ареста в Белгия по обвинение във финансови машинации, уреждане на мачове и измами около трансфери, а медиите в страната твърдят, че ситуацията около него се затяга с всяка изминала минута. Подготвят се няколко обвинения срещу него, заради които може и да влезе в затвора.

По време на операцията в сряда полицията извърши повече от 60 обиска, включително на офисите на елитните Брюж, Андерлехт, Стандард Лиеж и Генк. Операцията бе проведена съвместно във Франция и Сърбия, където също има задържан футболен агент, който очаква екстрадиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички