10 класически цитата от Златан по случай гол №500 в легендарната му кариера


10 класически цитата от Златан по случай гол №500 в легендарната му кариера
Снимка: Guliver/GettyImages

6706 0

Златан Ибрахимович може вече да не разпечатва мрежите на най-големите отбори в Европа, но прави това пред пълни стаиони в САЩ, където в момента е най-голямата звезда във футбола, а популярността му е в своя пик. През изминалата нощ пък легендарният шведски таран реализира гол №500 в своята кариера (голът беше невероятен, вижте го тук!). По този повод от Sportlive.bg решихме да представим 10 от най-великите и класически за Златан цитати през последните години - приятно четене:

1. "Не мога да спра да се радвам на това колко съм перфектен".

2. "Първо тръгнах на ляво. Той ме последва. Тръгнах на дясно - пак ме последва. След това смених посоката отново наляво, а той отиде за хотдог" - Златан за това как е счупил кръста на защитника на Ливърпул Стефан Аншо.

3. "Не знам много за играчите тук, но те със сигурност знаят кой съм" - Златан през 2012 година при трансфера си в ПСЖ.

4. "Веднъж разглеждахме плейлистата с песни на Бекъм в съблекалнята. Беше пълно с Джъстин Бийбър, Селена Гомес, Братята Джонас. Хубаво е да знаеш, че и Дейвид Бекъм има скапан вкус за нещо".

5. "Няма да съм Краля на Манчестър. Ще съм Бога на Манчестър" - Златан в отговор на Ерик Кантона, че той е "краля" на Манчестър.

6. "Не съм те контузил нарочно и го знаеш. Ако ме обвиниш в това отново, ще счупя и двата ти крака и този път ще е напълно умишлено" - в отговор на обвинението на Ван дер Ваарт, че го е контузил нарочно.

7. "Дали съм си купил Порше? Категорично не. Поръчах си самолет - далеч по-бързо е".

8. "Когато някой отбор ме вземе, е все едно да си купиш Ферари. Ако караш Ферари, наливаш му най-добрият бензин, качваш се на магистралата и натискаш газта. Гуардиола напълни това Ферари с Дизел и си покара из селото. Трябваше да си купи Фиат" - Златан в отговор на въпрос дали Гуардиола го е използвал правилно в Барселона.

9. "Звездата, която искам да срещна, е Златан Ибрахимович. Не искам да срещам никого - другите искат да срещнат Златан" - в шоуто на Дан Патрик през 2018 година.

10. Интервю преди квалификациите за Мондиал 2014:

Златан: Само Бог знае дали ще се класираме напред.

Репортер: Малко е трудно да го попитаме.

Златан: Разговаряте с него.

ИСТОРИЯТА КАК ЗЛАТАН ХВЪРЛИК ГАТУЗО НА БОКЛУКА

11. БОНУС: Златан обяви трансфера си в Лос Анджелис Галакси, купувайки цяла страница във вестник "LA Times", на която написа: "Скъпи Ел Ей, няма защо!".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички