След продължения Атлетико надви Реал за Суперкупата на Европа


След продължения Атлетико надви Реал за Суперкупата на Европа
Снимка: Getty Images/Gulliver

6933 0

Атлетико (Мадрид) е новият носител на Суперкупата на Европа, след като победи с 4:2 Реал Мадрид. Двата тима завършиха 2:2 в редовното време, но след продължения "дюшекчиите" стигнаха до успеха.

Диего Коща откри резултата в първата минута, а в 26' Бензема изравни. В 63' Серхио Рамос отбеляза от дузпа. В 79' Диего Коща отново отбеляза, за да изравни. Саул вкара в 98'. В 104' Коке вкара четвърти гол.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Дюшекчиите" започнаха ударно с гол още в 50-ата секунда. Реал допусна груба грешка в защита, като и Серхио Рамос, и Рафаел Варан изпуснаха Диего Коща, който от малък ъгъл отбеляза и не остави шанс на Навас. 

След попадението положенията пред двете врати липсваха, като в 14' Реал получи право да изпълни опасен свободен удар след нарушение срещу Бейл. Тони Кроос центрира, но никой в наказателното поле не засече топката. В 17' Марсело центрира, но Асенсио с пета удари топката, но Облак спаси. А след това малко не достигна на Бензема да засече. 

В 25' Марсело пробва изстрел от далеч от високо над гредата. Две минути по-късно се стигна до невероятен пробив на Гарет Бейл отдясно, който центрира в наказателното поле, а Бензема с глава изравни за 1:1. Малко след това Асенсио нахлу на скорост в наказателното поле, където четирима играчи на Атлети не успяха да направят нищо, но ударът на испанския национал мина близо до дясната греда. В 34' Бейл получи чудесна топка, но се забави, подаде към Бензема, който беше блокиран.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началните минути на втората част липсваха голови възможности, като организираните атаки не предвещаха никаква опасност. В 63' Серхио Рамос изведе тима си напред, след като отбеляза от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Хуанфран. 

В 70' след изпълнение на корнер Варан бе оставен напълно сам и засече топката, но защитата на Атлетико блокира удара му. 9 минути по-късно "дюшекчиите" успяха да стигнат до изравнителен гол. Хуанфран направи пробив отдясно и намери Коща, който не сгреши от близка дистанция. 

ПРОДЪЛЖЕНИЯ

В 98' Варан допусна много груба грешка в защита, от която се възползва Саул Нигес, който с великолепен удар покачи на 2:3. В 104' отборът на Диего Симеоне нанесе решаващ удар. Коке отбеляза от наказателното поле след асистенция на Витоло.

След това попадение логично от Атлетико наблегнаха на защитата и доиграваха оставащите минути. 

ПРЕДИ МАЧА

Това ще е първи официален мач за "белия балет" след "Ерата Кристиано Роналдо", който през лятото подписа с италианския шампион Ювентус. За трети път в последните 4 години „балета“ ще кръстоса шпаги със съгражданите от Атлетико за евротрофей - Суперкупата на Европа. От последните 10 двубоя в Примера обаче "дюшекчиите" имат 4 победи и само едно поражение срещу Реал.

Европейският клубен шампион най-вероятно ще е без Лука Модрич, който все още не е провел пълноценни тренировки с тима, а освен това е спряган и за трансфер в Интер. Реал не направи и някой трансферен удар след напускането на Роналдо. От другата страна Атлетико задържа голямата си звезда Антоан Гризман и привлече Тома Лемар, с което даде силна заявка за новия сезон.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Кроос, Каземиро, Иско, Бейл, Бензема, Асенсио

Атлетико (Мадрид): Облак, Лукас, Годин, Савич, Хуанфран, Коке, Саул, Родри, Лемар, Коща, Гризман

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички