Сериозна финансова инжекция за Барселона


Сериозна финансова инжекция за Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

1398 0

Наскоро Барселона подписа дългосрочен спонсорски договор с компанията “Spotify”. В последната година финансовото състояние на каталунците е критично и според испанските медии тази сделка значително ще внесе стабилност в това отношение.

От вестник “Марка“ пишат, че се очаква клубът да печели по 70 млн. евро на сезон през следващите четири години. Логото на компанията ще се появи на фланелките на мъжкия и женския отбор, както и на тренировъчните екипи и също така ще придобие правата за името на стадиона “ Камп Ноу“.

Барселона не може да разкрие параметри по сделката, преди споразумението да бъде одобрено от събранието на членовете, което ще се проведе на 3 април. От "Марка" направиха ретроспекция към бившите спонсори на отбора и сумите, които е спечелил "блаугранс".

През 2017 г. "Rakuten" се превърна в основен спонсор на клуба срещу 55 млн. евро, а през 2018 г. турската марка за електроника "Beko" започна да плаща по 19 млн. евро годишно за това, че името им се появява на левия ръкав на фланелката и тренировъчните дрехи. 

През същата година и компанията "Stanley" стана спонсор на фланелката на първия отбор на жените срещу около 3,5 млн. евро годишно. Следователно от 2018 г. до 2021 г. Барселона е спечелила 77,5 млн. евро от марките, които са се появили върху екипите на състава.

Пакетът не включваше правата върху името на "Камп Ноу", но всичко се промени значително след избухването на пандемията от коронавирус. Rakuten задейства незадължителното си подновяване за още една година, като намали сумата до 30 млн. евро плюс допълнителни разходи, докато Beko реши да спонсорира само тренировъчните дрехи за 10 млн. евро. Ако се прибави и сделката на Stanley за 3,5 млн. евро към горепосочените цифри, Барселона спечели 43,5 млн. евро през този сезон. А ето откога Spotify ще стане генерален спонсор на гранда от Каталуния.

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички