За кой ли път? Реал проспа 60 минути, но все пак записа впечатляващ обрат


За кой ли път? Реал проспа 60 минути, но все пак записа впечатляващ обрат
Снимка: Getty Images/Gulliver

2864 0

Реал Мадрид изигра нови слаби 60 минути, след като през седмицата загуби с 1:2 от Валенсия, и изоставаше с 2:0 от Виляреал на "Ел Мадригал". Въпреки това "кралете" се добраха до поредния си обрат през този сезон, стигайки до 3:2 над "жълтата подводница", връщайки се на върха в класирането.

След разочароващо първо полувреме Виляреал поведе набързо с два гола на Тригейрос и Бакамбу. Никой не очакваше Реал Мадрид да обърне след безобразната игра, показана от възпитаниците на Зинедин Зидан, но френският специалист пусна Иско на мястото на Каземиро, а Реал заигра по коренно различен начин.

В 64' отлично центриране на Дани Карвахал позволи на Бейл да отбележи втори пореден гол, а 10 минути по-късно Роналдо се разписа от дузпа, изравнявайки резултата.

В герой за Реал Мадрид се превърна резервата Алваро Мората, който в 82' донесе победата след слаба намеса на резервния вратар на домакините Фернандес.

Така Реал Мадрид отново е лидер в Ла Лига, след като Барселона записа успех в дербито срещу Атлетико Мадрид и временно беше излязла на върха в подреждането. Разликата между двата тима е 2 точки, но "белия балет" е с мач по-малко.  

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Реал Мадрид започна с висока преса и Роналдо и Бейл рано-рано пробваха удари, но бяха крайно неточни. Най-доброто положение в началото на мача обаче беше в полза на домакините. Тригейрос проби отдясно и успя да комбинира с Лопес, който стреля от 13 метра, но Навас се отчете с прекрасно спасяване.

В първите 20 минути определено Виляреал играеше по-добре, но в 25' гостите все пак можеха да поведат. Марсело се подигра със защитник по лявото крило и центрира за Бензема, който с рамо стреля, но Асенхо реагира отлично и успя да спаси.

При спасяването обаче той се контузи и минути по-късно той отстъпи мястото си на Фернандес. Лошата новина за Реал Мадрид пък беше, че Гарет Бейл започна да куца, като имаше проблем с доскоро контузения десен глезен.

Виляреал продължаваше да играе по-добре и дори имаше повече владение върху топката, минута преди края на полувремето - 57:53. Бакумбо имаше шанс да отбележи в края, но беше париран от Пепе - 0:0 до почивката. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

С първата си атака Реал Мадрид можеше да поведе в резултата. Гарет Бейл нахлу отдясно в наказателното поле и успя да намери Бензема, но френският нападател стреля право във вратаря.

В 49' никой не се опита да вземе топката от Адриан, който спокойно се огледа къде са съотборниците му, и то пред наказателното поле. Последва центриране за Костиело, който свали за Тригейрос - 1:0 след прекрасен завършващ удар на халфа.

В 57' резултатът беше удвоен - Адриан пусна нов страхотен извеждащ пас за Бакумбо, който се справи с Рамос и после реализира в близкия за вратаря ъгъл. При подаването обаче имаше засада - 2:0 за "жълтата подводница". Реал Мадрид можеше веднага да върне попадението, но Роналдо уцели греда.

Само няколко минути по-късно Реал Мадрид най-накрая напомни за себе си. Прекрасна многоходова акция стигна до Иско на върха на атаката. Той успя да подаде на Карвахал на дясното крило, който с прекрасно центриране намери Бейл - удар с глава и 2:1.

В 74' пък се стигна до пълна драма, след като беше отсъдена дузпа. Виляреал протестира дълго и няколко човека от скамейката бяха изгонени. Роналдо пък конвертира дузпата и изравни за 2:2.

Последва масиран натиск на Реал Мадрид, а Зинедин Зидан заложи и на Алваро Мората. Това се отплати в 82', когато след разбъркване и слаба намеса на Фернандес испанският национал направи обрата на Реал Мадрид пълен.

"Белите" са с два мача по-малко на този етап, но през седмицата загубиха от Валенсия и победата днес е задължителна, ако искат да запазят позиции спрямо Барселона. "Кралете" са с актив от 52 точки и изостават на 2 от големия си враг.

Виляреал обаче също има за какво да се бори. Отборът отпадна от Лига Европа и сега целта до края на сезона е само една - 4-ото място в Примера дивисион. Победа днес би означавала само 3 точки разлика с Атлетико в битка за последната позиция, даваща право на участие в Шампионска лига.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Виляреал: Асенхо, Марио, Мусакио, Руис, Коста, Сантош, Тригейрос, Бруно, Кастейехо, Бакумбо, Лопес

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело, Каземиро, Кроос, Модрич, Бейл, Бензема, Кристиано

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички