Късен гол от статично положение спаси Реал Мадрид от издънка в Ла лига


Късен гол от статично положение спаси Реал Мадрид от издънка в Ла лига
Снимка: Getty Images/Guliver

5081 0

Испанският колос Реал Мадрид постигна труден успех с 0:1 като гост на Валядолид в последен мач от 21-вия кръг на Примера Дивисион. Така "белия балет" се изкачи еднолично на върха в подреждането, задминавайки големия си съперник Барселона.

"Кралския" клуб се нуждаеше от късен гол от статично положение, за да се добере до победата срещу един от аутсайдерите в Ла лига. Победното попадение бе отбелязано от Начо Фернандес след изпълнение на корнер и асистенция на Тони Кроос.

През първата част Реал срещна сериозни трудности да създаде опасни положения пред противниковата врата. В средата на втората част се откри една от най-добрите ситуации пред Реал в срещата. Родриго успя да предостави отлично центриране от десния фланг, за да намери Карим Бензема. Френският нападател успя да се извиси над опеката си във въздуха, но ударът му премина на сантиметри от страничния стълб.

В 78-ата минута Реал най-после се добра до попадение. Защитникът Начо Фернандес успя да засече центриране с глава, за да прати топката в мрежата на Валядолид. До края Валядолид имаше няколко отлични положения да изравнят, но не се възползваха. 

По този начин Реал Мадрид вече е първи в Ла лига с актив от 46 точки - с три повече от Барселона, който загуби от Валенсия по-рано през седмицата. Валядолид от своя страна остава на 16-о място с актив от 22 точки - на пет пункта от опасната зона.

Преди срещата:

Реал Мадрид понастоящем заема второто място в Ла лига, но при победа или дори равенство в гостуването на Валядолид ще се изкачи до първото място, след като Барселона рухна в своя мач срещу Валенсия. Валядолид от своя страна е на 16-то място с 22 пункта и се нуждае от всяка една точка, която може да ги отдалечи от изпадането.

За домакините Стивън Плаза е под въпрос, докато за гостите и Зинедин Зидан има далеч по-големи кадрови проблеми. Асенсио и Азар са контузени, Карвахал е наказан, докато Рамос и Бейл са под въпрос за срещата.

СЪСТАВИ

Валядолид: Масип, Антонито, Кико Оливас, Салису, Раул Карнеро, Хоакин, Алкараз, Феде Сан Еметерио, Микел, Енес Юнал, Серхи Гуардиола

Реал Мадрид: Куртоа, Рамос, Варан, Начо, Менди, Каземиро, Модрич, Иско, Кроос, Родриго, Бензема

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички