Велик обрат на "Санчес Писхуан" - Меси сломи Севиля с хеттрик и асистенция


Велик обрат на "Санчес Писхуан" - Меси сломи Севиля с хеттрик и асистенция
Снимка: Getty Images/Gulliver

6074 0

Барселона стори голям подвиг на негостоприемния "Рамон Санчес Писхуан", побеждавайки с 4:2 Севиля в мач от 25-ия кръг на Ла Лига. Успехът дойде след обрат, като три попадения за каталунците реализира суперзвездата им Лионел Меси, едно добави Луис Суарес, но с асистенция на аржентинеца. За андалусийците се разписаха Хесус Навас и Габриел Меркадо.

Навас откри за Севиля в 22', Меси изравни в 26'. Меркадо в 42' отново изведе домакините напред, но аржентинецът отново изравни в 67'. Победното си попадение Меси реализира в 85', а Суарес счупи каръка от 33 дни без гол в 90+3'. В класирането Барселона остава лидер с 57 точки, с 10 пред втория Атлетико, който играе утре срещу Виляреал.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още преди да изтече минута след първия съдийдки сигнал, Марк-Андре тер Щеген прикова погледите с майсторска намеса след удар на Куинси Промес. Холандецът обаче бе в засада. Равностойни първи 10 минути на "Рамон Санчес Писхуан". Огромна радост настана на "Писхуан" в 22', когато Севиля успя да поведе - Меси сгреши в близост до наказателното поле на андалусийците, което им позволи да организират бърза контраатака, завършила с изстрел и гол на Хесус Навас.

Само 4 минути по-късно Меси се реваншира на своя тим за неволната си грешка - той получи прецизен пас отляво от Иван Ракитич и, засичайки във въздуха, прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на Вацлик - 1:1.

При контраатака в 32' Жерар Пике можеше да изведе Барселона напред в резултата, останал сам срещу вратаря, но след серия от финтове топката му бе отнета. В 37' Промес отново получи възможност за обстрел на вратата на Тер Щеген, и отново бе в засада. Той обаче стреля над напречната греда.

В 42' Севиля успя отново да поведе на "Санчес Писхуан" от наглед безобидна ситуация. Тер Щеген прати топката напред, тя бе отнета от играч на домакините, който я прати напред. Тя бе върната на ръба на това да излезе към Габриел Меркадо, който не срещна трудности да преодолее Пике и да прати топката в мрежата на Тер Щеген за 2:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ернесто Валверде предприе двойна смяна на полувремето - вместо Семедо и Видал в игра влязоха Серхи Роберто и Усман Дембеле. В състава на Севиля също имаше промяна - Меркадо бе заменен от Франко Васкес. 

В 53' пред свежия Дембеле се откри чудесен шанс, след като получи пас пред вратата след комбинация между Меси и Суарес. Французинът обаче не успя да нацели добре топката и пропиля положението. В 61' Луис Суарес бе изритан и повален в наказателното поле от Симон Кяер, но реферът не видя основание да даде дузпа на каталунците.

През второто полувреме Барселона е по-настойчивият тим в търсене на изравнителен гол. И той дойде в 67-ата минута - Вацлик сгреши в изчистването на топката, Ракитич овладя и напредна, намирайки Дембеле. Той видя, че Меси е на удобна позиция и му подаде, след което звездата с десния крак по чудесен начин прати топката в мрежата на Севиля - 2:2. Малко след това отново Меси се размина на сантиметри от трето, безценно попадение за своя тим. 

Геният на Меси и по-настъпателната игра на Барса доведоха да обрата в Севиля. В 85' след атака отдясно Аленя стреля, но не намери целта заради рикошет. Меси овладя отскочилата топка и прехвърли вратаря, оформяйки своя хеттрик в мача и... може би донасяйки ценни 3 точки на каталунците. Успехът бе утвърден в 3-ата минута от добавеното време, когато Меси изведе по чудесен начин приятеля си Суарес и с прехвърлящ удар уругваецът счупи каръка от 33 дни без попадение в Ла Лига. 

Стартови състави:

СЕВИЛЯ: Вацлик; Сержи Гомес, Кяер, Меркадо; Навас, Сарабия, Банега, Рог, Вьобер; Промес, Бен Йедер

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген; Семедо, Пике, Юмтити, Алба; Ракитич, Бускетс, Видал; Меси, Суарес, Коутиньо

ПРЕДИ МАЧА:

Севиля се намира в криза, но няма нищо по-опасно от ранен звяр. Още повече когато е на свой терен. Въпреки трудната програма, най-вероятно треньорът на каталунците Ернесто Валверде едва ли ще играе с резерви на "Рамон Санчес Писхуан".

Кадровата ситуация при домакините не е идеална - мача пропускат Нолито и Ескудеро. За Барселона мача пропускат Рафиня, Силесен и Артур.

Има редица интересни факти около дербито: На първо място, Барселона е е пускала гол в 8 от последните си 11 мача и е спечелила 9 от последните си 11 двубои срещу Севиля. "Андалусийците", на свой ред, не са губили в последните си 9 домакинства. Мача можете да следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички